Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Crisis door fijnstof?

Volgens wetenschappers bestaan voor fijnstof geen veilige waarden. Elke concentratie kan slecht zijn voor de mens. Korte en langdurige blootstelling aan fijnstof wordt onder meer in verband gebracht met longziekten (astma, bronchitis, COPD) en met hart- en vaatziekten (Lees meer over luchtreinigers tegen astma) . Ultrafijnstof kan de bloedbaan binnendringen en ook effect hebben op zenuwstelsel en hersenen. Het internationaal agentschap voor kankeronderzoek van de WHO heeft fijnstof als kankerverwekkend bestempeld. (bron: Volkskrant 22/08/2017)

 

luchtreinger tegen fijnstof

 

Luchtkwaliteit op de werkvloer

De luchtkwaliteit en met name de concentratie fijnstof kan binnen gebouwen tot 5 keer slechter zijn in vergelijking met de buitenlucht. Slechte luchtkwaliteit leidt helaas tot concentratieverlies, een verlaagde arbeidsproductiviteit en ziekteverzuim.

Een paar cijfers voor de situatie in Nederland

  • Blootstelling aan fijnstof is verantwoordelijk voor 4% van ziektelast (bron: Gezondheidsraad)
  • 4,5 miljoen ziekteverzuimdagen per jaar veroorzaakt door slechte luchtkwaliteit op de werkvloer (bron: RIVM)
  • Gemiddelde kosten per dag zieke werknemer: 400,00 euro
  • Jaarlijkse kosten hooikoorts voor werkgevers: 3 miljard (bron: Primary Care Respiratory Medicine)
 Vergelijk hier onze oplossingen

Investeren in gezondere lucht. Dat is niet alleen een goed idee voor je eigen gezondheid en het welzijn van je werknemers. Een hogere arbeidsproductiviteit, gezondere werknemers en een lager ziekteverzuim. Investeren in gezondheid verdient zich razendsnel terug.

    Vrijblijvend contact met AXP?