Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

Fijnstof Schiphol, wat zijn de nieuwste bevindingen van RIVM?

Het RIVM is bezig met fijnstof Schiphol onderzoek en publiceerde vorige week haar nieuwste onderzoeksresultaten. Hieruit blijkt dat fijnstof veroorzaakt door Schiphol voor gezondheidsproblemen zorgt bij omwonenden. Zo kan een korte blootstelling aan de gevaarlijke stofdeeltjes al leiden tot kortdurende gezondheidsgevolgen. Deze blootstelling wordt voornamelijk veroorzaakt door het drukke vliegverkeer. Wat houdt het onderzoek van RIVM precies in?

Wat houdt het fijnstof Schiphol onderzoek van RIVM in?

Het RIVM is al sinds 2017 bezig de gezondheidsrisico’s van fijnstof rondom Schiphol in kaart te brengen. Een belangrijke aanleiding van het onderzoek is de bezorgdheid van de Schiphol omwonenden. Die zijn bezorgd omdat wordt aangenomen dat ultrafijnstof door het almaar stijgende vliegverkeer negatieve effecten meebrengt op de gezondheid. Deze Schiphol fijnstof zorgen zijn vooral in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Badhoevedorp en Hoofddorp de laatste jaren kenbaar gemaakt. Hierbij gaat het volgens de RIVM vooral om ultrafijnstof. Het doel van het RIVM onderzoek is meer te weten te komen over de gezondheidseffecten van ultra fijnstof.

Fijnstof Schiphol

Omwonenden hebben last van Schiphol fijnstof

Wat zijn de laatste bevindingen?

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen met luchtwegaandoeningen meer last hebben van klachten. Ook gebruikten zij door fijnstof meer medicijnen dan normaal. Zowel kinderen als gezonde volwassenen kregen te maken met een kortdurende vermindering in de longfunctie. Bij gezonde volwassenen wordt ook de hartfunctie negatief beïnvloed door de effecten van fijnstof.

FNV gaf recentelijk ook aan onderzoek te willen uitvoeren naar de gevolgen van fijnstof voor Schipholpersoneel. FNV-campagneleider Joost van Doesburg: ‘Als mensen die kilometers bij Schiphol vandaan wonen al last hebben van ultrafijnstof, maak ik me veel zorgen over de gezondheid van onze mensen die met hun neus op de vertrekkende vliegtuigen staan.’

Bescherm uzelf tegen de gevaren van fijnstof

Wij vinden de luchtkwaliteit rondom Schiphol zeer zorgwekkend. Het is noodzakelijk dat de fijnstof overlast op Schiphol in de toekomst drastisch verminderd wordt. Mocht u zelf in de regio Schiphol wonen, dan kunt zich beschermen tegen fijnstof met een luchtzuiveraar. De EA30 reiniger zuivert uw lucht voor bijna 100%. Bovendien worden zelfs de allerkleinste fijnstofdeeltjes weggenomen. Al met al is de EA30 een goede investering wanneer u fijnstof risico’s zo veel mogelijk wilt beperken.

 

luchtreinger tegen fijnstof

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: