Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Bestrijding van virussen met ionisatie luchtreinigers

Een ionisator tegen virussen maakt virusdeeltjes in je lucht onschadelijk. De werking van ionisatie tegen virussen is in 2015 al aangetoond door het Zweedse Karolinka Instituut. Door de coronacrisis kopen we steeds vaker een luchtreiniger met ionisatie. Vooral professionele ruimtes houden de lucht virusvrij met een ionisator tegen het coronavirus. Denk daarbij aan een fitnesscentrum, yogastudio, pilatesstudio, praktijkruimte, school of kantoor.

Wat een ionisator met virussen doet

Een ionisator is een luchtreiniger met een ionisatie-module. Ionisatie is een luchtreinigingstechniek waarbij negatieve ionen door een elektrische lading in je lucht worden gebracht. Die ionen hechten zich vast aan vuile stoffen als fijnstof, pollen, bacteriën en virussen. Daardoor worden vuile stoffen, waaronder dus ook virussen, gedeactiveerd en onschadelijk gemaakt. Kortom, een ionisator tegen corona is een uitstekend apparaat om vervuiling uit de lucht te halen en om virussen te deactiveren.

Goede hoop op verband ionisatie en virus

Onderzoek heeft daarentegen wél aangetoond dat ionisatie besmettingen met andere virussen voorkomt. Zoals het griepvirus en het rotavirus.

De beste ionisator tegen virussen

De EA90 werkt met ionisatie vóór het filter. Bacteriën en virussen worden in het filter opgevangen en onschadelijk gemaakt. De EA90 heeft daarnaast een AIH-filter. Dit is een verfijning van de alom gebruikte HEPA-filter en zeer effectief tegen virussen, bacteriën, pollen, fijnstof en meer.

Verder is de EA90 energiezuinig en door zijn hoge capaciteit een echte krachtpatser. Hij is ook uitstekend in te zetten in grote professionele ruimtes. Zoals kantoren, vergaderruimten, appartementen, artsenpraktijken, yogapraktijken en kopieerruimten.

EA90-in-office

Lees meer over de virus ionisator EA90

Optimale luchtcirculatie

De luchtverversing in professionele gebouwen (fitnesscentra, scholen, kantoren etc.) is vaak onvoldoende. Deskundigen denken dat slechte ventilatie de besmettingskans verhoogt. Daarom is het raadzaam om je ruimte goed te ventileren en virussen geen kans te geven.

Een goede luchtreiniger met ionisatie voor bijvoorbeeld een yogastudio, zoals de EA90, is ontworpen om de luchtcirculatie optimaal te houden. Dit houdt in dat de EA90 alle luchtvervuiling efficiënt naar het filter vervoert en daar opvangt.

Verschil positieve en negatieve ionen

Een ion is een positief of negatief geladen atoom of molecuul. Positieve ionen hebben een afbrekende invloed op je leefomgeving. Dit zijn bijvoorbeeld virussen, bacteriën en synthetische vezels van kleding. Negatieve ionen daarentegen worden gezien als vitamines in de lucht omdat ze de lucht vitaliseren. Je vindt ze vooral in natuurrijke gebieden zoals een strand of een bos. Een ionisator tegen virussen brengt negatieve ionen in de lucht met de bedoeling om je lucht virusvrij te houden.

 

Luchtreiniger ionisator tegen corona

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?