Verbeter de luchtkwaliteit van je sportcentre
oplossingen voor al uw rook-, geur- en stofproblemen.

Snel naar: advies en product

Luchtreiniger in een fitnesscentrum tegen verspreiding corona

Het is een spannende tijd voor de fitnessbranche. Na een wekenlange coronasluiting mogen vanaf 1 juli 2020 de deuren weer open. Voor nu is het belangrijk dat een fitnesscentrum schoon en hygiënisch is. Zodat iedereen weer zorgeloos aan de stangen kan hangen. Een luchtreiniger kopen is dan een belangrijke overweging voor veel fitnesscentra. Heeft luchtreiniging tegen corona eigenlijk wel zin binnen de fitness?

Onderzoekers zijn overtuigd van nut goede ventilatie

Er is vanwege het coronavirus veel aandacht voor ventilatie. Zeker nu onderzoek aantoont dat goede ventilatie besmettelijke druppels snel uit de lucht haalt. Dit in tegenstelling tot slechte ventilatie. Bij slechte ventilatie blijven druppels wel 18 keer (!) zo lang hangen. De Duitse hoofdviroloog Christian Drosten stelt dat ‘ventilatie onder sommige omstandigheden misschien zelfs beter tegen het coronavirus helpt dan de handen wassen.’ Zou een luchtreiniger in een fitnesscentrum dan oplossing bieden?

luchtreiniger-fitnessruimte

Slechte ventilatie in fitnessruimtes

Een vuil en verouderd ventilatiesysteem is vaak de boosdoener van een slechte luchtkwaliteit binnen een sportcentrum. In deze situatie circuleert de binnenlucht nauwelijks en blijven (besmettelijke) druppels lang in de lucht hangen. Daarbij komt dat slechte ventilatie ook klachten met zich mee brengt. Bijvoorbeeld hoofdpijn, luchtwegklachten en irritatie aan de ogen en huid.

Luchtvervuiling komt ook van buiten. Sportscholen in drukke steden of langs snelwegen krijgen fijnstof en uitlaatgassen binnen via het raam, of via het ventilatiesysteem waarin filters vaak niet fijnmazig genoeg zijn.

luchtkwaliteit-fitness

De luchtkwaliteit optimaliseren in je fitnessruimte

Het inzetten van een goede luchtreiniger is de beste manier van ventileren in je fitnessruimte. Je leest het goed: een goede, want niet alle luchtreinigers op de markt kunnen virusdeeltjes verwijderen én de lucht goed circuleren.

Een goede luchtreiniger houdt je sportzaal schoon en gezond. Dit doen ze door vervuilde lucht te filteren en te verwijderen met behulp van een fijnmazige filter.

Luchtreiniger in een fitnesscentrum, wat is de beste?

We raden het aan om een luchtreiniger met verdringingstechniek aan te schaffen. Deze luchtreinigers maken gebruik van een unieke luchtcirculatie en filtertechniek. Ze zijn ontworpen om de luchtcirculatie en luchtkwaliteit te optimaliseren.

Ze halen virussen, bacteriën en andere luchtvervuiling uit de lucht met een effectiviteit van 99,99% (!). Een luchtreiniger met verdringing verwijdert ook het coronavirus uit de lucht van je fitnesscentrum (bron). Een luchtreiniger met verdringing is zo’n 30% tot 40% meer rendabel dan luchtreinigers met mengventilatie.

Een voorbeeld van een goede fitness centre luchtreiniger is de EDC650 UV-C. Deze is perfect voor grote fitnesszalen en past met zijn strakke design goed in de ruimte. Lees meer informatie over de EDC650 UV-C.

Luchtreiniger-EDC650-fitnesscentra

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: