Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Beschermt een luchtreiniger tegen het griepvirus?

Luchtreiniger tegen griepvirus. Helpt het? Die vraag gaan we hier voor je beantwoorden. En in de tussentijd houdt het virus de wereld stevig in zijn greep. De overheid heeft weliswaar een aantal maatregelen opgesteld ter bescherming. Desondanks is er een groep met behoefte aan aanvullende bescherming. Je moet daarbij denken aan bijvoorbeeld mensen op het werk of kantoor. Volgens sommigen zou een luchtreiniger tegen het griepvirus helpen. Lees er hier meer over.

De huidige maatregelen

Voordat we ingaan op het effect van luchtreinigers tegen Griep adviseren we je de maatregelen van het RIVM op te volgen (meer informatie). Dit zijn ze:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep (minimaal 20 seconden lang)

  • Schudt geen handen

  • Blijf 1,5 meter uit elkaar

  • Gebruik papieren zakdoekjes

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Haalt een luchtreiniger griep uit de lucht?

Het korte antwoord daarop is: ja. Ter illustratie: griepvirus is in de ogen van een luchtreiniger een andere vorm van ultra fijne deeltjes. Een luchtreiniger maakt namelijk geen onderscheid tussen een virus en een deeltje. Dus hij pakt het beide op. Goede luchtreinigers filteren virussen en deeltjes. Zo kan een luchtreiniger tegen het coronavirus bescherming bieden.

Het griepvirus in de lucht heeft bovendien een drager nodig, zoals druppels, fijnstof en pollen. Het virus plakt zich vast aan bijvoorbeeld fijnstof waardoor het zich in een ruimte verspreidt. Maar gelukkig verwijderen luchtreinigers deze aerosolen met behulp van een fijnmazige filtertechniek.

Coronavirus grootte

Luchtreiniger tegen het griepvirus. Wat is de beste techniek?

Er zijn verschillende virus luchtreiniger verkopers die claimen een goed werkende filtertechniek tegen het griepvirus te hebben. Toch is het verschil in prestatie tussen de belofte en de praktijk vaak groot. Extreme Air Products heeft een unieke gepatenteerde luchtcirculatie en filtertechniek ontwikkelt die wél werkt: luchtverdringing. Bovendien is deze techniek door de TNO als beste getest: een luchtreiniger met verdringing haalt fijnstof en andere kleine deeltjes voor maar liefst 99,99% (!) uit de lucht. Ook heeft het tot 40% meer rendement dan de gewone circulatie luchtreinigers.

Een luchtreiniger met verdringingstechniek garandeert de meest schone en gezonde lucht in een ruimte. Verder beschermt hij tegen de kleinste deeltjes zoals fijnstof, pollen, uitlaatgassen, bacteriën en virussen (zoals het griepvirus). Dat wijzen virus luchtreiniger ervaringen ook uit.

Werkplekken hebben behoefte aan extra bescherming

Niet iedereen is gerust op de maatregelen van de overheid. Er is bijvoorbeeld aanvullende bescherming tegen het coronavirus nodig. Dat horen we van onze klanten. Zo hebben werkplekken als een kantoor, school, tandartspraktijk, zorginstelling, sportschool en een nagelstudio baat bij schone en gezonde lucht. Met luchtreiniger met verdringingstechniek bied je op deze werkplekken hun gewenste bescherming.

Een luchtreiniger biedt geen garantie tegen virussen

Hou in gedachten dat luchtreinigers geen garantie bieden op uitsluiting van het griepvirus in je ruimte. Daar staat tegenover dat je het risico op besmetting wél aanzienlijk verkleint met een goede luchtreiniger. Bij het inzetten van een luchtreiniger tegen het coronavirus is het belangrijk om deze zo lang en vaak mogelijk aan te zetten. Het beste is om hem continu aan te laten staan. Daarmee optimaliseer je het reinigingseffect. En volg zoals gezegd ook de maatregelen van het RIVM goed op om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden.

Wat is de beste luchtreiniger tegen het griepvirus?

De EDC650 UV-C is de beste keuze om coronavirus deeltjes op je kantoor of werkplek te verwijderen. Dit doet deze virus luchtreiniger dankzij een combinatie van ongeëvenaarde filtereffectiviteit, UV-C licht en een zeer hoge capaciteit. UV-C licht maakt virussen en bacteriën onschadelijk voordat ze het HEPA-filter betreden.

De EDC650 brengt nog meer voordelen met zich mee. Ten eerste is hij een energiezuinige luchtreiniger en is ook geluidsarm. Ten tweede gaat hij jaren mee zonder al te veel onderhoud.

Meer informatie over de EDC650 UV-C vind je op de productpagina.

Virus en fijnstof luchtreiniger

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers. Of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga ook direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?