Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, stof-, virus- en geurproblemen

Snel naar: advies en product

Is een luchtreiniger zinvol tegen huisstofmijt?

Kan een luchtreiniger een oplossing zijn tegen huisstofmijt? Huisstofmijtallergie is een van de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen en is verantwoordelijk voor 70% van alle ademhalingsallergieën. Allergieën via de luchtwegen, zoals die van huisstofmijt,  zijn gestegen tot de vierde meest voorkomende chronische aandoening wereldwijd volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zij voorspelden dat in 2010 de helft van de wereldbevolking aan allergieën zou lijden en in 2012 hebben we dat aantal bereikt. De reiniging van de lucht en de verwijdering uit de lucht van stof en van huisstofmijten is essentieel om gezondheidsproblemen en allergische symptomen te voorkomen. Luchtreinigers hebben bewezen zeer effectief te zijn bij het verwijderen van stof en andere luchtverontreinigende stoffen. Dus, kan dan een luchtreiniger een oplossing zijn tegen huisstofmijt? En welke huisstofmijt luchtreiniger is dan het beste?

 

Voordelen van het gebruik van een luchtreiniger voor huisstofmijt:

 1. Vermindering van huisstofmijten. De belangrijkste voordeel van een luchtreiniger is dat het de hoeveelheid huisstofmijten in de lucht vermindert, wat resulteert in een verbetering van de luchtkwaliteit in huis.
 2. Verbetering van de luchtkwaliteit. Een luchtreiniger helpt niet alleen bij het verminderen van huisstofmijten, maar ook bij het verbeteren van de algehele luchtkwaliteit door stof, allergenen en andere verontreinigingen te verwijderen.
 3. Verbetering van de gezondheid. Door de vermindering van huisstofmijten en verbetering van de luchtkwaliteit, kan een luchtreiniger bijdragen aan een verbetering van de gezondheid, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts en astma.
 4. Gemak. Een luchtreiniger is een eenvoudige en effectieve manier om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en huisstofmijten te verminderen, zonder dat je huis grondig hoeft te reinigen.
 5. Stille werking. Veel moderne luchtreinigers zijn stil en nauwelijks hoorbaar, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in slaapkamers of andere rustige ruimtes.

 

Luchtreiniger tegen huisstofmijt

 

Gezondheidsrisico’s van huisstofmijten?

 1. Allergische reacties: Huisstofmijten kunnen allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, jeukende ogen, neus- en keelirritatie en astma-aanvallen.
 2. Astma: Huisstofmijten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van astma of het verergeren van bestaande astma.
 3. Eczeem: Huisstofmijten kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling of verergering van eczeem.
 4. Slaapstoornissen: Huisstofmijten kunnen slaapstoornissen veroorzaken en de kwaliteit van de slaap negatief beïnvloeden.
 5. Overgevoeligheid: Sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor huisstofmijten en klachten ervaren, zelfs als de hoeveelheid huisstofmijten laag is.

Het is belangrijk om te weten dat huisstofmijten een potentieel gezondheidsrisico kunnen vormen en dat het verminderen van hun aanwezigheid in huis de gezondheid kan verbeteren.

 

Hoe werkt een luchtreiniger tegen huisstofmijten?

Een luchtreiniger werkt tegen huisstofmijten door de lucht te filteren en te reinigingen. Dit gebeurt meestal door middel van een combinatie van filtratietechnieken, waaronder HEPA-filtratie en actieve koolfiltratie.

 • HEPA-filtratie: HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air en is een filter dat in staat is om zeer kleine deeltjes, waaronder huisstofmijten, uit de lucht te verwijderen.
 • Actieve koolfiltratie: Actieve koolfiltratie is een soort filter dat gericht is op het verwijderen van geuren en chemische verontreinigingen, en ook effectief is in het verminderen van huisstofmijten*

Sommige luchtreinigers gebruiken ook UV-licht of ionisatie om de lucht te reinigen. Het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van een luchtreiniger voor huisstofmijten afhangt van de kwaliteit van de filtratie en de grootte van de ruimte waarin het apparaat wordt gebruikt.

Om het meest effectief te zijn tegen huisstofmijten is het aanbevolen om regelmatig de filters van de luchtreiniger te vervangen en de stofopbouw op het apparaat te verwijderen.

(*) Luchtreinigers met actieve koolfilters verwijderen effectief allergenen, verontreinigende stoffen en chemicaliën die astma en allergieën kunnen veroorzaken. De actieve kool van het filter heeft een groot oppervlak en een poreuze structuur, waardoor het deeltjes zoals uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen, huidschilfers van huisdieren en andere irriterende stoffen in de lucht kan opvangen en vasthouden. Men mag niet vergeten dat het de uitwerpselen van de huisstofmijt zijn, en niet de huisstofmijt zelf, die allergeen is. Daarom verbeteren luchtreinigers met actieve koolfilters de luchtkwaliteit en verminderen ze de symptomen van huisstofmijtallergie en astma.

Hoe een luchtreiniger voor huisstofmijten gebruiken?

 • Plaatsing: Plaats de luchtreiniger in de ruimte waar huisstofmijten het grootste probleem vormen, zoals de slaapkamer.
 • Grootte: Kies een luchtreiniger die geschikt is voor de grootte van de ruimte waarin hij wordt gebruikt. Dit zorgt voor een optimale reiniging en efficiënte werking van het apparaat.
 • Filters: Vervang regelmatig de filters van de luchtreiniger, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt.
 • Stofopbouw: Verwijder regelmatig stof en andere verontreinigingen die zich op de luchtreiniger kunnen ophopen.
 • Combinaties met andere methoden: Gebruik de luchtreiniger samen met andere methoden om huisstofmijten te verminderen, zoals regelmatig stofzuigen en wassen van beddengoed en kussens.
 • Professionele reiniging: Overweeg om een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen om de lucht in huis regelmatig te reinigen en te onderhouden.

Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je de efficiëntie van de luchtreiniger verbeteren en de aanwezigheid van huisstofmijten in huis verminderen.

 

Luchtreiniger tegen huisstofmijt

 

Welk type luchtreiniger werkt het beste tegen huisstofmijt?

Een luchtreiniger met een HEPA-filter is het meest effectief tegen huisstofmijten. Het HEPA filter is ontworpen om zelfs de kleinste deeltjes, waaronder huisstofmijten, uit de lucht te filteren. Een luchtreiniger met een combinatie van een HEPA-filter en een actieve koolfilter kan nog effectiever zijn, omdat deze twee soorten filters verschillende verontreinigingen aanpakken.
Het is belangrijk om te onthouden dat een luchtreiniger niet alleen afhankelijk is van het type filter, maar ook van andere factoren, zoals de grootte van de ruimte, de frequentie van het onderhoud en de regelmaat van vervanging van de filters.

Wij raden u de beste 2 luchtreinigers tegen huisstofmijt aan:

De EA15 luchtreiniger is compact en stijlvol, ontworpen om de luchtkwaliteit in een kamer te verbeteren door verontreinigingen zoals stof, huismijt en andere deeltjes te verwijderen. Het product maakt hiervoor gebruik van een active-ion-Hepa-filter. Met behulp van dit filter kan het effectief een groot aantal verontreinigingen uit de lucht verwijderen. De EA15 wordt traploos ingesteld op de gewenste snelheid waarmee het instelbaar is op elke specifieke behoefte. Dankzij de stille werking is de EA15 ideaal voor slaapkamers. De EA30 is perfect voor grotere ruimtes, zoals een woonkamer. Deze luchtreiniger heeft dezelfde eigenschappen als de EA15, maar biedt ook de mogelijkheid om een actief koolstoffilter toe te voegen. Met de EA30 bent je verzekerd van een krachtige, efficiënte en stille verwijdering van vervuilende stoffen zoals stofmijt, met een laag energieverbruik.

Wil jij een luchtreiniger in jouw huis hebben of wil je nog wat meer informatie hebben? Bezoek dan onze productpagina of bel ons op +31 020 646 4028 voor vrijblijvend advies!

Veel gestelde vragen over luchtreiniger tegen huisstofmijt:

Het vervangen van het filter is afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de lucht in de ruimte. Gemiddeld is het aanbevolen om het filter van een luchtreiniger eens per jaar of om de 6 tot 12 maanden te vervangen, afhankelijk van de fabrikant en de specificaties van het product. Het is aanbevolen om de gebruiksaanwijzing van het product te raadplegen voor specifieke aanbevelingen voor vervanging van het filter.

Huisstofmijt is een bron van allergieën zijn en wordt vaak gevonden in huizen en woningen. Een luchtreiniger helpt bij het verwijderen van huisstofmijt uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in een ruimte verbetert en de lucht schoner en gezonder is voor de inwoners.

Een luchtreiniger met een HEPA-filter is het meest effectief tegen huisstofmijt. Een HEPA-filter is in staat om zeer kleine deeltjes, waaronder huisstofmijt, uit de lucht te verwijderen. Bovendien kan een actieve koolstoffilter helpen bij het verwijderen van geurtjes en andere verontreinigingen uit de lucht. Het is belangrijk om een product te kiezen met een gecombineerd filtersysteem voor de beste resultaten.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met alle luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heb je verdere vragen of wil je een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: