Uw rookruimte schoon en stankvrij houden?

Kies dan snel de meest efficiënte oplossing

Luchtreiniger test: schone rookruimte mogelijk door unieke techniek?

Extreme Air Products heeft een concept ontwikkeld voor efficiënte rookverwijdering. Met een luchtreiniger test als gevolg. Het duurzame concept is gebaseerd op basis van recirculatie, filtratie en verdringing. Deze technieken zorgen gemakkelijk voor het verwijderen van rooklucht in de ruimte. Ook voor het uit de lucht halen van fijnstof biedt het rookverwijdering systeem uitkomst.

In dit artikel komt u te weten hoe vervuilde lucht uit een ruimte wordt verwijderd door verdringing. Hoe efficiënt het luchtreiniger filter van Extreme Air Products is. En wat de uitkomsten uit een belangrijk onderzoek zijn. Tot slot wordt er aangeraden welke luchtzuiveraar het beste bij uw rookruimte past.

Hoe wordt vervuilde lucht verwijdert door verdringing?

De gereinigde lucht wordt middels decentrale rookverdringing weer in de ruimte gebracht. En vervolgens vlak boven de vloer met lage snelheid ingeblazen. Het doel van deze energiezuinige techniek is binnen de rookruimte schadelijke stoffen en rook opvangen. Daarnaast beoogt de techniek de rookkamer geurvrij te houden. De omringende ruimten blijven vrij van luchtvervuiling.

De onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO testte de werking van het systeem. Uit de luchtreiniger test kwamen interessante resultaten die in deze blog behandeld zullen worden. Evenals een aanbeveling voor een luchtreiniger tegen rook.

Hoe effectief is het luchtreiniger filter volgens TNO?

Om de prestaties van de luchtreiniger test vast te stellen, zijn luchtkwaliteitsmetingen uitgevoerd in de rookkamer van een restaurant in Haarlem. In dit rookhok stonden vier decentrale rookverdringers opgesteld. In deze ruimte stonden elf personen. Waarvan negen rokers. Uit de luchtreinigers test van TNO komt naar voren dat de gebruikers van de rookkamer maar liefst 99% minder schadelijke stoffen in de ademhalingszone tot zich nemen. Bij veel andere soorten van rookafzuiging ligt de blootstelling aan schadelijke stoffen hoger. Mocht u de volledige conclusie over het onderzoek naar luchtreinigers willen lezen. Dan kan dat hieronder. U kunt de conclusie ook als pdf-bestand downloaden.

luchtreiniger test

Foto: De uitkomst van de TNO luchtreiniger test

Wat betekent de uitkomst van de luchtreiniger test?

Tegenwoordig claimen veel verkopers van een luchtreiniger filter dat hun product efficiënt zijn werk doet. Deze claims zijn vaak puur gebaseerd op de specificaties van het filter alleen. Wat een luchtzuiveraar dan werkelijk doet wordt niet meegenomen in de bewering. Dit geeft geen betrouwbaar beeld.

De luchtreiniger test van TNO neemt de praktische werking van een zuiveraar filter wel mee in haar onderzoek. Daarom geven de uitkomsten van deze test een betrouwbaar beeld. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat het rookverdringingssysteem van Extreme Air Products een enorm aantal schadelijke stoffen in rookruimtes verwijdert. Hiermee wordt het risico op gezondheidsproblemen bij gebruikers van rookruimtes geminimaliseerd.

Wat is de beste luchtreiniger tegen rook?

Wanneer u opzoek bent naar de beste luchtreiniger tegen rooklucht. Evenals een zuiveraar met een energiezuinige luchtreiniger techniek. Dan is de EAS1300 de beste keuze. Middels het systeem van luchtverdringing worden schadelijke stofdeeltjes zoals fijnstof in de ruimte voor 99% gefilterd. Naast het onschadelijk maken van gevaarlijke deeltjes, zorgt de reiniger ook voor het wegnemen van stankoverlast in en rondom de rookruimte. Evenals voorkoming van vergeelde wanden en plafonds.

Luchtreiniger EAS1300

Volgens de luchtreiniger test elimineert de EAS1300 fijnstof voor 99%.

Meer informatie over testresultaten en luchtreinigers

Heeft u behoefte aan meer info over luchtzuiveraars? Dan kunt u de adviespagina luchtreiniger kopen advies keuze eens bezoeken. Hier vindt u alle informatie met betrekking tot luchtreinigers.

Extreme Air Products stelt het op prijs dat haar klanten goed geïnformeerd zijn en precies weten welk product ze in huis halen. Een goede zuiveraar voor sigarettenrook afzuiging moet een diepte-investering zijn waar u nog vele jaren plezier van hebt. ‘In één keer goed’ is ook wel het motto!

Zie hieronder een aantal van onze vorige opdrachtgevers voor rookruimtes en rookafzuiging.

Rookruimte Gemeente Amsterdam

Rookruimte Heineken

Rookruimte Hilton

Rookruimte Bibelot

Rookruimte LWL

GGZ Rookcabine

Bent u benieuwd hoe vorige opdrachtgevers rookkamers en luchtzuivering in deze rookkamers hebben ervaren? Lees hier een aantal recensies van opdrachtgevers.