Schone lucht in uw organisatie is onze zorg
oplossingen voor al uw rook-, geur- en stofproblemen.

Snel naar: product

Luchtreiniger test: de beste koop tegen luchtvervuiling in rookruimtes

De effectiviteit van de Extreme Air Products luchtreiniger. Dat brengt de luchtreiniger test van onderzoeksbureau TNO in kaart. Onze reinigers werken met een techniek genaamd verdringing. Deze techniek filtert luchtvervuiling zoals rook uit de lucht en blaast de schone gereinigde lucht terug de ruimte in. Het afzuigen van rook in rookruimtes in enorm belangrijk om gezondheidsklachten en overlast tegen te gaan. De resultaten van de luchtreiniger test lees je hier.

Hoe wordt vervuilde lucht verwijdert door verdringing?

De gereinigde lucht wordt door de rookverdringing weer in de ruimte gebracht. En vervolgens vlak boven de vloer met lage snelheid ingeblazen. Het doel van deze energiezuinige techniek is binnen de rookruimte schadelijke stoffen en rook opvangen. Daarnaast houdt de techniek de rookkamer geurvrij. De omringende ruimten blijven ook vrij van luchtvervuiling.

De onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO testte de werking van het systeem. Uit deze luchtreiniger test komen interessante resultaten. Evenals een aanbeveling voor een luchtreiniger tegen rook.

Hoe effectief is het luchtreiniger filter volgens TNO?

Luchtkwaliteitsmetingen in de rookkamer van een restaurant in Haarlem zijn door TNO uitgevoerd om de prestaties van de luchtreiniger test vast te stellen. In het rookhok stonden vier rookverdringers opgesteld. Tijdens de test moesten elf mensen in de ruimte staan, waarvan er negen rookten. Uit de luchtreiniger test kwam vervolgens naar voren dat de rookkamer gebruikers maar liefst 99% minder schadelijke stoffen in de ademhalingszone tot zich nemen. Bij veel andere soorten rookafzuiging ligt de blootstelling aan schadelijke stoffen een stuk hoger. Mocht je de volledige conclusie over het luchtreinigers onderzoek willen lezen, dan kan dat hieronder. Je kunt de conclusie ook als pdf-bestand downloaden.

luchtreiniger test

Foto: De uitkomst van de TNO luchtreiniger test

Wat betekent de uitkomst van de luchtreiniger test?

Tegenwoordig claimen veel verkopers van luchtreinigers dat hun filter efficiënt zijn werk doet. Deze claims zijn vaak puur gebaseerd op de specificaties van het filter alleen. Wat een luchtzuiveraar dan werkelijk doet wordt niet meegenomen in de bewering. Dit geeft geen betrouwbaar beeld.

De luchtreiniger test van TNO neemt de praktische werking van het filter wel mee in haar onderzoek. Daarom geven de uitkomsten van deze test een betrouwbaar beeld.

Wat is de beste luchtreiniger tegen rook?

Wanneer je op zoek bent naar de beste luchtreiniger tegen rooklucht, dan is de EAS1300 een uitstekende keuze. Deze reiniger is speciaal gemaakt voor rookruimtes en beschikt over verdringingstechniek. Daardoor worden alle schadelijke stofdeeltjes zoals fijnstof en rook in de ruimte voor 99,99% gefilterd. De EAS1300 zorgt ook voor het wegnemen van stankoverlast in en rondom de rookruimte. Tot slot voorkomt de luchtzuiveraar ook vergeelde wanden en plafonds.

Luchtreiniger EAS1300

Volgens de luchtreiniger test elimineert de EAS1300 fijnstof voor 99%.

Zie hieronder een aantal van onze vorige opdrachtgevers voor rookruimtes en rookafzuiging.

Rookruimte Gemeente Amsterdam

Rookruimte Heineken

Rookruimte Hilton

Rookruimte Bibelot

Rookruimte LWL

GGZ Rookcabine

Bent u benieuwd hoe vorige opdrachtgevers rookkamers en luchtzuivering in deze rookkamers hebben ervaren? Lees hier een aantal recensies van opdrachtgevers.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Vrijblijvend contact met AXP?