Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

5 tips voor een rookcabine binnen

Wilt u binnen uw bedrijf een rookcabine binnen laten plaatsen? Bent u benieuwd waar een rookcabine te koop is en wat de rookcabine prijzen zijn? Bij Extreme Air Products kunt u terecht voor zowel een rookcabine buiten als een rookhok buiten, maar we zijn gespecialiseerd in indoor rookcabines. In dit artikel vindt u vijf belangrijke tips voor een rookcabine binnen.

1. Zorg dat de rookcabine geen geuroverlast veroorzaakt

De niet-roker moet te allen tijde worden beschermd tegen sigarettenrook. Veel oude rookruimtes en rookcabines zijn vies en veroorzaken geuroverlast. Een moderne rookcabine veroorzaakt geen geuroverlast en ruik je zelfs niet als je er voorbij loopt. De luchtbehandeling van een rookcabine is natuurlijk essentieel om overlast te voorkomen. De beste methode is luchtverdringing. Hiermee wordt de rook op natuurlijke wijze uit de ademhalingszone geblazen en boven in de ruimte afgezogen.

2. De onderhoudskosten van de rookcabine moeten beperkt blijven

De kosten voor het onderhoud van een rookcabine kunnen relatief laag zijn. Bij sommige fabrikanten betaalt u honderden euro’s per maand. Dat gaat nergens over! Dit kan veel goedkoper. Natuurlijk moeten de filters regelmatig worden gereinigd en vervangen, maar dit hoeft niet voor de hoofdprijs. Een goede rookcabine maakt gebruik van zowel HEPA- als actief koolfilters. Bovendien kan de geur van tabaksrook na te zijn gereinigd nog worden geneutraliseerd zodat alle geurmoleculen in de lucht onschadelijk worden gemaakt.

3. De indoor rookcabine moet geen aquarium lijken

Een veel gehoorde klacht is dat een indoor rookcabine lijkt op een vissenkom. Het is eigenlijk vreemd dat we veel geld uitgeven aan een ruimte in een ruimte. Terwijl dit veel slimmer kan! Als uw rookcabine in uw gebouw is versmolten door bijvoorbeeld gebruik te maken van een bestaande wand of plafond dan ziet de rookcabine er veel mooier uit en zijn uw aanschafkosten bovendien lager.

4. Zorg dat uw rokers niet te lang wegblijven van de werkplek

Het is belangrijk dat uw organisatie niet te veel geld kwijt is aan de rookpauzes. Als de afstand naar een rookzone binnen of buiten te groot is, dan is de werknemer te lang weg van zijn of haar plek en dat gaat ten koste van de productiviteit. Het is daarom belangrijk goed na te denken over de plek van de rookcabine. Wij hebben ervaring met rookcabines in kantoren, hotels, casino’s, in zorginstellingen en zelfs op tankschepen. We helpen u graag met ons vrijblijvende advies.

5. Kies voor een goede prijs-kwaliteit verhouding

Wij helpen u door realistisch te kijken naar de mogelijkheden binnen uw budget. Het faciliteren van de rokers mag niet te veel geld kosten. De rookcabine mag geen overlast geven, moet er fraai uitzien, de onderhoudskosten moeten laag zijn en u moet volledig ontzorgd worden.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met rookcabines of lees in ons uitgebreide advies meer over de rookcabine. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod rookcabines:

    Vrijblijvend contact met AXP?