Is ozon veilig voor je gezondheid?

Ozon is een krachtig oxidatiemiddel en kan schadelijk zijn voor levende organismen, inclusief mensen. Langdurige blootstelling aan hoge ozonconcentraties kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de veiligheidsinstructies en richtlijnen van de fabrikant op te volgen bij het gebruik van een ozon generator.

Kan een ozongenerator schimmel of bacteriën doden?

Ja, ozon heeft een desinfecterende werking en doodt schimmel, bacteriën en andere micro-organismen. Het kan worden gebruikt voor het desinfecteren van water, het reinigen van oppervlakken en het verminderen van microbiële verontreiniging in de lucht. Het is echter belangrijk om de ozonconcentratie en de blootstellingstijd te reguleren om schadelijke effecten te voorkomen.

Kan een ozon generator ook geuren uit de lucht halen?

Ja, ozon generatoren verwijderen effectief geuren. Ozon reageert met de geur veroorzakende stoffen en neutraliseert ze, waardoor de onaangename geur verdwijnt. Het is echter belangrijk om de bron van de geur te identificeren en indien mogelijk te elimineren, anders zal ozon de geur slechts tijdelijk maskeren.