Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Allergische klachten door fijnstof bestrijden, hoe doe je dat?

Een fijnstof allergie is een overgevoeligheidsreactie voor kleine stofdeeltjes in de lucht (tot 10 micrometer). Ervaar je zelf allergische klachten door fijnstof? Dan kan je daar flink last van hebben. Fijnstof uit de lucht halen is dus noodzakelijk om een gezond binnenklimaat in stand te houden.

Lees verder om erachter te komen wat de meest voorkomende fijnstof allergie symptomen zijn. Ben je allergisch voor fijnstof? Een luchtreiniger zorgt ervoor dat je geen last meer hebt.

De aandacht voor fijnstof bestrijding is groter dan ooit

Misschien is het je wel opgevallen: steeds vaker lees je in het nieuws over fijnstof. Zo is het kabinet bezig met het uitzoeken van een nieuwe fijnstofnorm. En heeft de vakbond FNV een fijnstof meldpunt opgericht voor Schiphol medewerkers. Mensen worden zich steeds meer bewust hoe gevaarlijk fijnstof is voor je gezondheid. Waardoor de vraag naar bescherming ook alleen maar toe neemt.

Wat zijn de symptomen?

De laatste tijd is de fijnstofproblematiek dus zeer actueel. Ten eerste omdat veel mensen allergische klachten ervaren, en ten tweede omdat de wereldwijde bewustwording groeit. Fijnstof zorgt niet enkel voor een allergische reactie. Je kunt er ook goed ziek van worden. Kwetsbare groepen zoals ouderen, long- en hartpatiënten krijgen sneller last door allerlei fijnstof allergie oorzaken. Dit zijn de meest voorkomende symptomen van fijnstof allergie aandoeningen:

  • Een geïrriteerde keel
  • Veel hoesten en niezen
  • Kortademigheid
  • Hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid
  • Branderige ogen

Door middel van een luchtreiniger fijnstof allergie klachten verhelpen

Hoe ontstaan allergische klachten door fijnstof?

Hoe kleiner de fijnstofdeeltjes, hoe dieper ze doordringen in je longen en in je lichaam. De allerkleinste deeltjes komen zelfs in je bloedbaan terecht. Hierdoor ontstaan verschillende gezondheidsklachten.

Lange tijd werd gedacht dat fijnstof alleen voor gezondheidsproblemen zorgt bij langdurige blootstelling. Nieuw fijnstof allergie onderzoek in Japan wijst echter uit dat ook een korte blootstelling aan fijnstof zorgt voor negatieve gezondheidseffecten.

 

luchtreinger voor allergie

 

Fijnstof klachten verhelpen met een luchtreiniger

Het inzetten van een luchtreiniger is de beste manier om je fijnstof klachten in huis te behandelen. Dit komt doordat ze werken met een HEPA-filter. De HEPA-filters van Extreme Air Products verwijderen fijnstof en andere luchtvervuiling met een effectiviteit van 99,99%.

Fijnstof allergie ervaringen wijzen uit dat fijnstof uit de lucht halen niet effectiever kan dan dat. Met een luchtreiniger in huis adem je de meest gezonde en schone lucht in. Je zult zien dat je fijnstof allergie klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Wat is dan de beste luchtreiniger tegen allergische klachten?

Heb je besloten om die vervelende allergie te bestrijden? Dan ben je in huis het beste uit met de EA30 luchtreiniger. Deze heeft weinig onderhoud nodig en is naast geluidsarm ook nog eens energiezuinig. Voor professionele fijnstof allergie behandeling op het werk in kantoor is de EDC650 luchtreiniger de beste koop. De EDC650 heeft een hoge luchtcapaciteit waardoor hij op grote schaal reinigt. Perfect voor grotere ruimtes dus.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger en fijnstof allergie. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?