Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

Beste luchtreiniger voor je slaapkamer, waar let je op?

Een luchtreiniger in de slaapkamer zuivert de binnenlucht zodat je schone lucht inademt als je in bed ligt. Hij verwijdert fijnstof, pollen, bacteriën, virussen en schimmels. Wanneer je dat niet doet, kunnen er gezondheidsklachten onstaan. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Een slaapkamer luchtreiniger heeft vele voordelen. Lees behalve de voordelen meer over waar je op moet letten bij het kopen van een slaapkamer luchtreiniger. En wat de beste koop is voor jouw situatie.

De voorwaarden: stille luchtreiniger en luchtreiniger met laag energieverbruik

De meeste mensen slapen het liefst in een ruimte met zo weinig geluid. Het is daarom voor een luchtreiniger in je slaapkamer belangrijk om stil te zijn. Hoewel een geheel geluidloze luchtreiniger niet bestaat zijn er wel modellen die nauwelijks geluid produceren. Een zogenaamde geluidsarme luchtreiniger is dan de juiste keuze. Het geluid van deze stille luchtreiniger is zo zacht dat deze nauwelijks hoorbaar is. In slaap vallen met een geluidsarme luchtreiniger gaat zonder moeite.

Een laag energieverbruik is de tweede voorwaarde voor een slaapkamer luchtreiniger. Bedenk dat als je een luchtreiniger voor de slaapkamer koopt deze de hele nacht aan staat. Met een laag verbruik bespaar je een hoop energiekosten.

Luchtreiniger slaapkamer, wat is de beste koop?

Als je een luchtreiniger voor slaapkamers koopt, dan doe je er dus goed aan een stil en energiezuinig toestel in huis te halen. Een zuiveraar die voldoet aan deze eisen is de EA15. Dit toestel produceert een decibelniveau van slechts 25 dBA. Dat is voor mensen bijna niet hoorbaar. Bovendien is dat lage decibelniveau perfect voor het in slaap vallen en opstaan. Ook heeft de EA15 een enorm laag energieverbruik. Op zijn max gebruikt het apparaat slechts 10W. Vergeleken met andere zuiveraars is dat zeer zuinig.

 

EA15 Luchtreiniger

Luchtreiniger slaapkamer ervaringen wijzen uit dat mensen beter slapen

 

Waarom is het reinigen van lucht in de slaapkamer zo belangrijk?

Mensen brengen gemiddeld één derde van hun leven door in de slaapkamer. Een groot deel van je leven dus. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat goede luchtkwaliteit in de slaapkamer positieve effecten heeft op de gezondheid. Ook draagt het bij aan betere slaap. Betere slaap zorgt vervolgens weer voor betere prestaties op school en werk. Goed slapen beschermt je op lange termijn ook tegen hersenaandoeningen zoals depressies en beroertes. Wat je wil is gewoon stilte in je slaapkamer. Dat is met een luchtreiniger in de slaapkamer uitstekend mogelijk.

Wat zijn de gevaren van vervuilde lucht in de slaapkamer?

Bij vervuilde lucht in de slaapkamer (fijnstof, virussen, bacteriën etc.) is de kans op vervelende klachten groot. Denk hierbij aan hoofdpijn, benauwdheid en dufheid. Het komt ook voor dat je opstaat uit je slaap met droge ogen, een droge neus of een droge keel. Dit zijn allemaal vervelende klachten die je liever voorkomt dan geneest. Met een luchtreiniger slaapkamer bescherm je jezelf tegen ongezonde lucht.

Veel gestelde vragen over luchtreiniger slaapkamer:

Ja, luchtreinigers verbruiken elektriciteit wanneer ze in gebruik zijn. Het elektriciteitsverbruik hangt af van verschillende factoren, zoals het type luchtreiniger, de grootte en de prestaties ervan. Het is belangrijk om de energiezuinigheid van de luchtreiniger in overweging te nemen bij de aankoop, vooral als deze vaak wordt gebruikt. Een energiezuinige luchtreiniger kan besparingen opleveren op de elektriciteitsrekening.

Dit hangt af van het model en de instelling. Sommige luchtreinigers hebben stille modi en instellingen voor nachtgebruik, terwijl andere luchtreinigers juist meer geluid produceren. Het is belangrijk een luchtreiniger te kiezen die minder dan 40dba produceert voor de slaapkamer.

Ja, luchtreinigers verbeteren de luchtkwaliteit in de slaapkamer door verontreinigende deeltjes zoals stof, pollen, schimmelsporen, roet en huisstofmijt uit de lucht te filteren.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Samenvattend wil je de de beste luchtreiniger voor de slaapkamer in huis halen. Daarom helpen we je graag met je keuze. Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: