Schone lucht in uw organisatie is onze zorg
oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen.

Over ons –  Extreme Air Products

Wie zijn wij?

Sinds 2008 zijn wij producent en distributeur van onder andere luchtreinigers, rookruimtes en fijnstofmeters. Als gepassioneerd team aan de Amsterdamse grachten leveren wij onze producten wereldwijd aan organisaties, instellingen en bedrijven.

In de beginperiode lag onze focus op het helpen van klanten die behoefte hadden aan rookruimtes met schone lucht. We zagen dat veel rookruimtes in Nederland te maken hadden met luchtvervuiling. Om die reden ontwikkelden wij de EAS1300 luchtreiniger. Het bijzondere aan dit model is dat deze met een gepatenteerde techniek luchtvervuiling voor meer dan 99% filtert en verwijdert. Deze techniek is TNO getest en gebruiken wij nog steeds. Hierdoor zijn onze luchtreinigers super effectief tegen luchtvervuiling zoals fijnstof.

Anno 2020 doen we meer dan alleen ervoor zorgen dat rookruimtes in Nederland brandschoon zijn. We zorgen er met onze luchtreinigers ook voor dat u kan wonen of werken in gezonde binnenlucht. Een schoon binnenklimaat biedt vele voordelen. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat werknemers niet alleen productiever zijn, maar zich ook minder vaak ziek melden. In privésfeer biedt schone lucht bescherming tegen vele allergieën en gezondheidsrisico’s. Denk daarbij aan longklachten en astma.

Onze missie en visie

Wij staan voor gezonde lucht in ieder gebouw. Wij vinden dat ieder persoon recht heeft op schone lucht in zijn omgeving. Daarom ontwikkelen wij producten die de luchtkwaliteit binnen gebouwen optimaliseren. Zowel zakelijk als particulier. Het is onze visie om meer awareness te creëren voor het globale fijnstofprobleem. Met onze producten is het mogelijk om fijnstof te meten. Evenals volledig uit de lucht te verwijderen.

Waarom wij ons inzetten tegen fijnstof

Tegenwoordig lezen we vele zorgwekkende berichten over de fijnstof problematiek in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat fijnstof bijdraagt aan 4% van de totale ziektelast van Nederland. Het is niet voor niets dat instellingen als de Longfonds, de Hartstichting en de RIVM al jaren waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van fijnstof. Veel mensen zijn zich niet bewust van deze risico’s. We willen daarom meer awareness creëren voor dit probleem. Vooral gebouwen in grote steden en langs snelwegen worden overmatig blootgesteld aan fijnstof. In deze gebieden is luchtreiniging een must.