Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

Luchtreiniger voor de woonkamer nodig? Hier moet je op letten bij aankoop

De woonkamer is een plek waar mensen veel tijd doorbrengen. Ontbijten met de familie, ‘s avonds een film op de bank.. herkenbaar? De luchtkwaliteit in woonkamers is echter vaak matig tot slecht. En dat heeft potentiële gezondheidsklachten voor bewoners tot gevolg. Het kopen van een luchtreiniger voor de woonkamer is een goede keuze. Ten eerste zorgt het voor schone en gezonde lucht. En ten tweede beschermt het mensen met allergieën.

Ben je opzoek naar een woonkamer luchtreiniger? Let dan op de volgende punten voor je er een koopt.

Waar let je op bij het kopen van een luchtreiniger voor de woonkamer?

Heb je besloten om een luchtreiniger voor de woonkamer te kopen? Dan wil je natuurlijk wel de beste koop. Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten. Zoals bijvoorbeeld het geluidsniveau en de plaatsing van het apparaat. Lees het hieronder.

1. De grootte van de woonkamer
Een woonkamer luchtreiniger is alleen maar effectief tot een bepaald aantal vierkante meter. Zorg er daarom dus voor dat je goed weet hoe groot je huiskamer is. En ook hoeveel ruimte je luchtreiniger in totaal kan dekken.

2. Het geluidsniveau
Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een luchtreiniger in de woonkamer is het geluidsniveau. De een vindt wat achtergrond geluid niet erg, terwijl de ander de ruimte absoluut stil wil hebben. Kijk dus naar het aantal decibel van de luchtreiniger en schat in of dit naar wens is. En koop hem met overcapaciteit. Dan hoeft het toestel niet op maximale snelheid te draaien.

3. Het soort filter
Er zijn verschillende soorten filters. Zo heb je vervangbare, maar ook permanente filters. Onze luchtreinigers werken met een HEPA-filter. Deze filter is uitermate effectief tegen luchtvervuiling. Bovendien haalt dit filter de allerkleinste deeltjes uit de lucht, waaronder fijnstof en schimmelsporen.

4. Het energieverbruik
Het energieverbruik is een factor om rekening mee te houden. Vooral omdat een luchtreiniger in een woonkamer veel uren zal maken. Een luchtreiniger kun je het beste constant aan laten om de luchtcirculatie op gang te houden. Een energievriendelijk toestel is daarom dus aanbevolen.

5. De plaatsing in de woonkamer
Tot slot is ook de plaatsing van de luchtreiniger in de woonkamer belangrijk. Een luchtreiniger moet worden geplaatst in de ademhalingszone. Hier werkt hij namelijk het beste tegen zeer kleine deeltjes zoals ultrafijnstof. Plaats je een luchtreiniger op de vloer, dan heeft hij weinig tot geen effect. Plaats hem het beste aan een wand of muur.

De beste luchtreiniger voor de woonkamer, welke heb je nodig?

Wij bevelen de EA30 luchtreiniger (zie foto) aan. De capaciteit van dit toestel is groot genoeg voor iedere huiskamer en daarnaast is hij zeer stil. De EA30 werkt met de gepatenteerde AIH HEPA-techniek waardoor alle minuscule deeltjes (fijnstof, virussen, bacteriën etc.) verwijdert worden. Daarnaast is onderhoud maar een keer per half jaar nodig.

Een slechte luchtkwaliteit in de woonkamer, wat is de oorzaak?

De mens is veelal veroorzaker van een ongezond woonkamerklimaat. Mensen vervuilen de lucht onder andere door te koken, roken, en kaarsen en de open haard aan te steken. Hierdoor ontstaat namelijk onder meer fijnstof. Dat is een gevaarlijke vorm van luchtvervuiling. Ook pollen, allergenen en virussen zorgen voor een ongezonder binnenklimaat. Een luchtreiniger voor de woonkamer biedt gelukkig oplossing.

Wat zijn de gevolgen van een slecht woonkamerklimaat?

Ongezonde lucht in de huiskamer heeft nadelige gezondheidsgevolgen. Alhoewel de meeste klachten van lichte aard zijn, treden in sommige gevallen ook ernstige klachten op. Vooral mensen met een allergie of longproblemen zijn hier kwetsbaar voor. De meest voorkomende klachten van een slecht binnenklimaat zijn:

  • Vermoeidheid
  • Duizeligheid
  • Huiduitslag
  • Hoesten
  • Kortademigheid
  • Ontstekingen in de longen
  • Vermindering van de longconditie

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

luchtreiniger woonkamer

De fraaie EA30 luchtreiniger woonkamer

    Vrijblijvend contact met AXP?