Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

Luchtreiniger op kantoor, waarom is het zo belangrijk?

De luchtkwaliteit van een kantoor gezond houden met een luchtreiniger. Is de binnenlucht kwaliteit op een kantoor niet goed? Dan kan de gezondheid van werknemers in gevaar komen. Wat zijn bronnen van luchtvervuiling op kantoor? Dit zijn printers, virussen, bacteriën, pollen en fijnstof. Hoe kunt u deze risico’s vermijden met een professionele luchtreiniger op kantoor? Lees hier verder.

Wat zegt de arbo over de luchtkwaliteit op kantoren?

De eisen van de arbo staan in het Arbobesluit. De arbo stelt een aantal normen aan het klimaat van een werkplek. Zo moeten luchtverversings apparaten altijd klaar voor gebruik zijn. Ook moeten deze apparaten voorzien zijn van een controlesysteem. Dit systeem moet storingen in de uitrusting tijdig waarnemen. De arbo geeft naast eisen ook aanbevelingen. Een zo’n aanbeveling is bijvoorbeeld om de stoffilters in het ventilatiesysteem regelmatig te vervangen. Luchtzuiveraars filteren de kleinste materialen. Zoals ultrafijnstof. Dit is niet het geval bij airconditioners. Deze apparaten filteren enkel grove materialen. Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Dan kunt u het arboportaal raadplegen.

Welke risico’s lopen werknemers bij slechte luchtkwaliteit op kantoor?

Luchtvervuiling op kantoor kan schadelijk zijn voor de gezondheid van werknemers. Die kunnen het sick building syndrome oplopen. Dit is letterlijk ziek worden van een slecht kantoor klimaat. Wat zijn bekende klachten van het sick building syndrome? Dat zijn hoofdpijn, droge ogen, vermoeidheid, een gebrek aan concentratie en zelfs bacteriële infecties. Dit leidt allemaal tot productiviteitsverlies. Iets wat je als ondernemer in elk geval wil voorkomen. Een luchtreiniger voor kantoor kan helpen deze risico’s sterk te verminderen.

 

luchtreiniger op kantoor

De luchtkwaliteit op kantoor is van groot belang voor de productiviteit van werknemers

Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger op kantoor?

Met een professionele luchtreiniger op kantoor is veel voordeel te behalen. Ten eerste verwijdert een luchtreiniger vieze en muffe geuren op de werkplek. Nare geuren hebben verschillende oorzaken. Denk hierbij aan bepaalde productieprocessen, werkkleding van mensen en het pand zelf. Een zuiveraar op kantoor zorgt ervoor dat slechte lucht verleden tijd is. Een stankvrije omgeving op kantoor stimuleert productiviteit van werknemers. Waardoor meer werk wordt afgerond in een kortere tijd.

Een luchtreiniger op kantoor heeft nog meer voordelen. Want een luchtreiniger verwijdert ook bacteriën, virussen (zoals corona) en fijnstof op kantoor. Zoals u waarschijnlijk weet heeft fijnstof potentiële gezondsheidsgevaren. Voorbeelden daarvan zijn astma aanvallen (lees meer over luchtreinigers tegen astma), hoestbuien en benauwdheid. Bij het inademen van ultrafijnstof (fijnstofdeeltjes kleiner dan 0,01 millimeter) zijn de risico’s nog groter. In sommige gevallen leidt dit tot minder elastische bloedvaten. En tevens verhoging van de bloedruk. De gezondheid van uw werknemers is belangrijk. Voorkom deze risico’s dus met een professionele luchtreiniger op kantoor.

Wat is de beste luchtreiniger voor op kantoor?

De EDC650 is een professionele luchtreiniger speciaal voor kantoorruimtes. Hij is krachtig, geruisarm en energievriendelijk. Al deze eigenschappen maken hem de perfecte kantoor luchtreiniger. Door zijn hoge capaciteit (650 m³ per uur) is hij ook uitermate geschikt voor de grotere kantoorruimtes. Zoek je een luchtreiniger voor een kleine kantoorruimte? Dan is de EA30 een uitstekend alternatief.

luchtreinger voor het kantoor

Ga slechte lucht op kantoor tegen met een EA30

Wat zijn de nadelen van een luchtreiniger op een werkplek?

Naast de genoemde voordelen hebben reinigers ook nadelen. Zo kan geen enkele zuiveraar 100% garantie bieden op het verwijderen van fijnstof, virussen en bacteriën. Daarnaast schieten sommige luchtreinigers tekort met de circulatie. Ook is het bekend dat sommige reinigers zwakke filters hebben. De luchtzuiveraars van Extreme Air Products hebben echter een filtereffectiviteit van 99,98%. Daarmee zorgen zij voor een optimale luchtkwaliteit.

Waarom is een luchtreiniger voor kantoor een uitstekende investering?

Kortom, een luchtreiniger op kantoor is een goede investering. Aangezien dit ziekteverzuim, virussen, bacteriën en fijnstof in en lucht tegengaat. Daarnaast zorgt een zuiveraar binnen uw werkomgeving voor een hogere productiviteit. En een frisse en gastvrije kantoorruimte. Verwacht echter alleen niet dat reinigers 100% van de geuren en fijnstof filteren.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?