Fijnstofmeter | Schone lucht

oplossingen voor al uw rook-, stof- en geurproblemen

Direct een professionele fijnstofmeter nodig?

Snel naar: productaanbod

Fijnstofmeter | Test luchtkwaliteit in huis of werkplaats

Een fijnstofmeter meet de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in de lucht. Deze deeltjes zijn uitgedrukt in PM (Particulate Matter). De werking van het apparaatje is gebaseerd op laserdetectie van partikelen. Deze technologie zorgt ervoor dat de aanwezige fijnstofdeeltjes in de ruimte effectief worden geteld. Hoe meer fijnstof zich bevindt in een ruimte hoe ongezonder dat is. Vooral ultra fijnstof is zeer schadelijk voor de gezondheid.

Lees in dit artikel waarom het meten van fijnstof tegenwoordig essentieel is voor de luchtkwaliteit en gezondheid.

Waarom fijnstof meten?

Volgens het Longfonds is in 1 op de 7 Nederlandse huizen de luchtkwaliteit het grootste deel van de dag onvoldoende als gevolg van fijnstof in huis. Een verhoogde concentratie fijnstof vergroot het risico op gezondheidsklachten. Hierbij kun je denken aan ademhalingsproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Mensen met hartproblemen en vaatproblemen lopen zelfs het risico hartklachten te krijgen.

Er is maar één manier om erachter te komen hoe de luchtkwaliteit in uw ruimte is. Namelijk door deze te meten. Met een professionele fijnstofmeter kan dat. Het fijne aan zo’n apparaat is dat deze weinig technische kennis vereist. Ook telt het nauwkeurig het aantal fijnstofdeeltjes in de ruimte.

U kunt ook de effectiviteit van uw luchtzuiveraar, luchtfilter of afzuiginstallatie in kaart brengen. Stel je voor dat je een zuiveraar in huis hebt. En vervolgens geeft de fijnstofmeter voor thuis aan dat de hoeveelheid fijnstof in de ruimte te hoog is. Dan weet u dat uw huidige reiniger niet optimaal fijnstofdeeltjes filtert. Wilt u een reiniger die voor 99,98% fijnstof uit de lucht haalt? Dan is de EA30 een goede keuze.

Fijnstofmeter voor huis

Waar moet ik een fijnstofmeter inzetten? In huis, op kantoor…?

Door zijn draagbaarheid is het apparaat vrijwel overal in te zetten. Gebruikelijke plekken zijn bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Maar ook in een klaslokaal of werkplaats. Zo is een fijnstofmeter in huis een goede manier om het binnenklimaat te meten. Op basis van de metingen kun je vervolgens de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Een professionele fijnstofmeter geeft ook op de werkplaats inzicht in de fijnstof status. Is een fijnstof zuiveraar bijvoorbeeld nodig op de werkvloer? Door het binnenmilieu te meten krijg je hier inzicht in.

Wat is de beste fijnstofmeter?

Naar onze mening moet een goede ultra fijnstofmeter bevatten over de volgende eigenschappen: nauwkeurigheid, gebruiksgemak en mobiliteit. De fijnstofmeter van AXP voldoet aan deze eigenschappen. Met het ingebouwde kleuren LCD-scherm is nauwkeurig en duidelijk de kwaliteit tot 5 meter rond de monitor af te lezen. Daarnaast is het apparaat draagbaar waardoor het makkelijk mee te nemen is naar verschillende plekken.

Fijnstofmeter

Vrijblijvend contact met AXP?