Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Direct een professionele fijnstofmeter nodig?
Snel naar: productaanbod

Fijnstofmeter | Tips om de beste te kopen

Een fijnstofmeter meet de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in de lucht. Deze deeltjes zijn uitgedrukt in PM (Particulate Matter). De werking van het apparaatje is gebaseerd op laserdetectie van partikelen. Deze technologie zorgt ervoor dat de aanwezige fijnstofdeeltjes in de ruimte effectief worden geteld. Hoe meer fijnstof zich bevindt in een ruimte hoe ongezonder dat is. Vooral ultra fijnstof is zeer schadelijk voor de gezondheid. Overweeg om een fijnstofmeter te kopen om de luchtkwaliteit te meten.

 

Fijnstof: wat is het en hoe groot zijn de deeltjes?

Voor we ingaan op de fijnstofmeter is het belangrijk om te weten wat fijnstof precies is en hoe groot de deeltjes zijn. Onder fijnstof worden alle stofdeeltjes in de lucht bedoeld. Deze verschillende deeltjes hebben een uiteenlopende grootte, tot maximaal 10 micrometer. Het verkeer, de industrie en de mensen zelf zijn de grootste veroorzakers van fijnstof in de lucht.

 

Fijnstofmeter voor huis

 

Fijnstof meten? Waarom zou je?

Volgens het Longfonds is in 1 op de 7 Nederlandse huizen de luchtkwaliteit het grootste deel van de dag onvoldoende als gevolg van fijnstof in huis. Een verhoogde concentratie fijnstof vergroot het risico op gezondheidsklachten. Hierbij kun je denken aan ademhalingsproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Mensen met hartproblemen en vaatproblemen lopen zelfs het risico hartklachten te krijgen.

Er is maar één manier om erachter te komen hoe de luchtkwaliteit in uw ruimte is. Namelijk door deze te meten. Met een professionele fijnstofmeter kan dat. Het fijne aan zo’n apparaat is dat deze weinig technische kennis vereist. Ook telt hij nauwkeurig het aantal fijnstofdeeltjes in de ruimte.

U kunt ook de effectiviteit van uw luchtzuiveraar, luchtfilter of afzuiginstallatie in kaart brengen. Stel je voor dat je een zuiveraar in huis hebt. En vervolgens geeft de fijnstofmeter voor thuis aan dat de hoeveelheid fijnstof in de ruimte te hoog is. Dan weet u dat uw huidige reiniger niet optimaal fijnstofdeeltjes filtert. Wilt u een reiniger die voor 99,98% fijnstof uit de lucht haalt? Dan is de EA30 een goede keuze.

 

Fijnstofmeter voor huis

 

Wat is het meetbereik?

Fijnstof meten doe je doorgaans tussen de 1µm en 10 µm. De eenheid µm staat gelijk aan een duizendste van een millimeter. Dit geeft goed aan hoe klein fijnstofdeeltjes zijn.

 

Waar moet ik een fijnstofmeter inzetten? In huis, op kantoor…?

Door zijn draagbaarheid is het apparaat vrijwel overal in te zetten. Gebruikelijke plekken zijn bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Maar ook in een klaslokaal of op een werkplaats. Zo is een fijnstofmeter kopen in huis een goede manier om het binnenklimaat te meten. Op basis van de metingen kun je vervolgens de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Een professionele fijnstofmeter geeft ook op de werkplaats inzicht in de fijnstof status. Is een fijnstof zuiveraar bijvoorbeeld nodig op de werkvloer? Door het binnenmilieu te meten krijg je hier inzicht in.

 

Wat is de beste fijnstofmeter?

Naar onze mening moet een goede meter van fijnstof over de volgende eigenschappen beschikken: nauwkeurigheid, gebruiksgemak en mobiliteit.

De fijnstofmeter van AXP voldoet aan al deze eigenschappen. Zo meet hij nauwkeurig de luchtkwaliteit tot 5 meter rond de monitor. De waarden zijn gemakkelijk af te lezen vanaf het ingebouwde LCD kleurenscherm.

Fijnstof meet hij variërend van PM1, PM2.5, en PM10. Ook is het apparaat draagbaar, waardoor hij makkelijk mee te nemen is naar verschillende plekken.

 

Fijnstofmeter kopen? Hoeveel kost een goede?

Van een fijnstofmeter onder de €100 hoef je niet veel te verwachten. Boven deze prijs zijn er veel keuzes. Hoe hoger de prijs van het apparaat, hoe meer mogelijkheden deze biedt. Voor het meten van de belangrijkste waarden biedt de AXP fijnstofmeter voldoende informatie. Wil je fijnstof meten op kantoor of thuis? Dan is hij daarvoor uitstekend geschikt.

 

Fijnstofmeter extremeairproducts

    Vrijblijvend contact met AXP?