Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Fijnstof: “Drie miljoen doden door fijnstof en ozon”

Volgens NRC.next  sterven honderdduizenden mensen te vroeg door te hoge concentraties fijnstof en ozon (NRC.next, 21 September 2015).

Verder schrijft het NRC dat wanneer strengere regels voor een betere en gezondere luchtkwaliteit uitblijven, zal het zo ver komen dat er in 2050 wereldwijd bijna twee keer zoveel mensen vroegtijdig gaan overlijden. De auteur van het NRC artiekel schrijft verder dat luchtvervuiling –binnen en buiten het huis- een enorm risico voor de wereldgezondheid vormt. „Belangrijker dan bijvoorbeeld malaria en aids gecombineerd” zegt Jos Lelieveld van het Max-Planck instituut in Mainz, Duitsland.

Luchtvervuiling binnen het huis is dus een heel groot probleem voor onze gezondheid. Lelieveld bevestigt dat ook ónder de Europese norm die op dit moment gehanteerd wordt (een gemiddelde fijnstof concentratie van 25 microgram/m3) fijnstof zeel schadelijk is voor mens en natuur. Kijk voor meer informatie over dit onderzoek op NRC.next.

Uw lucht thuis en op kantoor is dus vaak ernstiger vervuild dan de buitenlucht. Er zweven naast fijnstofdeeltjes, pollen, bacteriën en virussen ook allerlei onaangename geuren rond. Dit veroorzaakt klachten zoals hoofdpijn, irritaties aan de ogen en de luchtwegen. Vermoeidheid en allergiën kunnen hiervan het gevolg zijn. Het belang van schone lucht mag niet dus absoluut worden onderschat.

Fijnstof & ozon: onze oplossing tegen ernstige luchtvervuiling thuis of op kantoor

Onze EA15 & EA30 luchtreinigers zijn onze gloednieuwe fabrikaten made in Sweden. In de compacte en stijlvolle EA15  & EA30 serie wordt de nieuwe gepatenteerde ‘AIH’-filtertechniek toegepast. De professionele AIH-techniek zuivert de lucht nu effectiever dan ooit van vrijwel alle aanwezige vervuiling en zorgt voor een gezonde werk- en leefomgeving.

Het onderhoud van de EA15 & EA30 serie kost u slechts één minuutje per halfjaar en kan eenvoudig zelf gedaan worden. Deze luchtreinigers zijn ideaal geschikt voor kleinere ruimtes zoals kantoorkamers, woonkamers en slaapkamers en kunnen zowel als wandmodel of als vrijstaand model geleverd worden. Het minimalistische, stijlvolle Zweedse design is van zeer hoge kwaliteit.

 

luchtreiniger tegen fijnstof

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?