Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

Fijnstof, luchtkwaliteit en ziekteverzuim

Volgens wetenschappers bestaan voor fijnstof geen veilige waarden. Elke concentratie kan slecht zijn voor de mens. Korte en langdurige blootstelling aan fijnstof wordt onder meer in verband gebracht met longziekten (astma, bronchitis, COPD) en met hart- en vaatziekten (lees meer over luchtreinigers tegen astma). Ultrafijnstof kan de bloedbaan binnendringen en ook effect hebben op zenuwstelsel en hersenen. Het internationaal agentschap voor kankeronderzoek van de WHO heeft fijnstof als kankerverwekkend bestempeld. (bron: Volkskrant 22/08/2017)

Fijnstof slecht voor werknemer

Fijnstof vormt een serieus gevaar voor de gezondheid van werknemers. Een slechte luchtkwaliteit heeft als gevolg dat werknemers minder geconcentreerd zijn en hierdoor minder productief.

Ongeveer 25% van onze tijd besteden we op ons werk, bijna 80% van ons leven indoor. We ademen ongeveer 24.000 keer per dag. Hoe schoner de lucht is die we inademen, hoe prettiger we ons voelen. Hoe gezonder we leven en destebeter we presteren.

Fijnstof veroorzaakt volgens de WHO (World Health Organisation) 7.000.000 doden per jaar (Volkskrant: luchtkwaliteit in Nederland zorgwekkend).  Volgens schattingen van het RIVM veroorzaakt slechte luchtkwaliteit meer dan 10.000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar in Nederland. Wetenschappelijke studies tonen aan dat fijnstof kanker veroorzaakt en is er een bewezen effect op het ontstaan van alzheimer.

Fijnstof, luchtkwaliteit en ziekteverzuim

Het ziekteverzuim in Nederland kost ons als samenleving 11.5 miljard euro per jaar. Alleen al hooikoorts kost werkgevers 3 miljard euro per jaar.

De cijfers liegen er niet om. Het optimaliseren van de luchtkwaliteit op de werkvloer loont en betaalt zich snel terug.

Als we de aanwezigheid van pollen, allergenen en fijne stofdeeltjes in de lucht op de werkvloer minimaliseren, wordt niet alleen het ziekteverzuim lager. Werknemers worden productiever, kunnen zich beter concentreren en hun gevoel van welbehagen neemt toe. Het wordt bovendien gewaardeerd als de werkgever zichtbaar zijn best doet de arbeidsomstandigheden te optimaliseren.

Luchtreinigers om de luchtkwaliteit te verbeteren

Ventilatiesystemen van gebouwen pretenderen fijnstof tegen te houden. De filters die in dergelijke installaties worden gebruikt zijn echter niet meer dan keienvangers. Ze hebben met name als doel om de installaties zelf te beschermen. Fijnstofdeeltjes kleiner dan PM10, laat staan PM1, of ultrafijnstof PM0.1 worden niet gefilterd.

Het is een duurzamere oplossing om de luchtkwaliteit te optimaliseren met een recirculatiesysteem. Een dergelijk toestel wordt in het kantoor zelf geplaatst en recirculeert en filtreert de lucht op de werkvloer. Er wordt afgerekend met pollen, allergenen, virussen en fijnstof in de lucht.

Extreme Air Products heeft een wereldwijd patent op recirculatiesystemen die werken op basis van luchtverdringing. Haast onmerkbaar filteren we de zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de lucht en garanderen we een optimale luchtkwaliteit op de werkvloer. Lees hier meer over luchtkwaliteit.

De investering verdient zich zelf vaak al binnen een jaar terug. Minder werknemers steken elkaar aan tijdens de jaarlijks terugkerende griepepidemie. Minder werknemers melden zich ziek met hooikoortsklachten. Werknemers voelen zich minder vermoeid, beter geconcentreerd. Kortom de arbeidsproductiviteit neemt toe en het ziekteverzuim daalt!

Download onze whitepaper voor meer informatie over luchtkwaliteit op de werkvloer en wat u hieraan kunt doen! Klik hier voor meer info over onze high end luchtreinigers.

>Zie hieronder een aantal van onze vorige opdrachtgevers:

Rookruimte Gemeente Amsterdam

Rookruimte Heineken

Rookruimte Hilton

Rookruimte Bibelot

Rookruimte LWL

GGZ Rookruimte

Bent u benieuwd hoe vorige opdrachtgevers onze luchtreinigers hebben ervaren? Lees hier een aantal recensies van onze opdrachtgevers.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?