Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, stof- en geurproblemen

Snel naar: advies en product

Fijnstof kost Parijzenaars mogelijk half levensjaar

De lucht in Parijs is sterk vervuild en dat brengt ernstige gevaren voor de gezondheid met zich mee. Dat blijkt uit een studie van onder meer het CNRS, de grootste Franse overheidsorganisatie voor wetenschappelijk onderzoek.

De afgelopen 18 maanden werden er metingen gedaan door de ‘Ballon van Parijs’, een 35 meter hoge ballon boven het vijftiende arrondissement.

Meeroken

Het zwevende laboratorium deed vorig jaar op 13 december een recordmeting; de teller eindigde toen, na achttien uur meten, op 6 miljoen fijnstofdeeltjes per liter. De schade daarvan staat volgens onderzoekers gelijk aan het passief meeroken van acht sigaretten in een ruimte van 20 vierkante meter.

De luchtvervuiling in Parijs is momenteel van een niveau dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Metingen hebben uitgewezen dat het niveau 80 procent hoger ligt dan in andere grote Europese hoofdsteden als Berlijn en Londen. 147 microgram fijnstof per kubieke meter zit er in de Parijse lucht, tegenover 81 in Berlijn en 79,7 in Londen, schrijft persbureau Reuters. In Brussel ligt het niveau op 114 microgram, in Amsterdam op 104.

De zorgen om de gezondheid van de inwoners nemen toe: de slechte luchtkwaliteit vergroot het risico op onder meer hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen en longkanker. Onderzoek van het Franse Instituut voor de Volksgezondheid toont zelfs aan dat de levensverwachting in Parijs met zes maanden afneemt.

De gemeente erkent de problemen en presenteert in de komende weken een “alomvattend plan” om de luchtvervuiling te bestrijden.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?