Snel fijnstof verwijderen in huis of kantoor?

 

Ga direct door naar het productaanbod

Fijnstof verwijderen uit huis of kantoor? Vier effectieve tips

Fijnstof verwijderen binnenshuis is essentieel gezien het gevaar van de stofdeeltjes. Naast potentieel ziekteverzuim kleven er ook gezondheidsrisico’s aan. Derhalve kan fijnstof in huis of op kantoor een hoop problemen veroorzaken. Veel mensen denken dat de luchtkwaliteit buiten slechter is dan binnen. Dat is een misvatting. Het EPA heeft een onderzoek uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de kwaliteit van de binnenlucht twee tot wel vijf keer slechter kan zijn dan de kwaliteit van de buitenlucht. Dit komt vooral door chemicaliën in de lucht. Wilt u snel fijnstof verwijderen in uw omgeving? Lees dan hier de vier beste tips.

Tip 1: Laat de afzuigkap altijd aan tijdens het koken

Uit inspectie van onderzoeksinstituut TNO blijkt dat fijnstof vooral bij het braden van vlees en het wokken van groenten in hoge mate optreedt. Onderzoek van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concludeert zelfs dat wanneer men een hamburger bakt, de hoeveelheid fijnstof kan oplopen tot 67 keer de toegestane norm. Een manier om ultrafijnstof tijdens koken aan te pakken is door de afzuigkap altijd aan te zetten. Aanbevolen is ook om de afzuigkap na het koken nog twintig minuten aan te laten staan. Wanneer u geen afzuigkap heeft, kunt u ook het raam in de keuken openzetten. Dit zal echter relatief minder schadelijke stofdeeltjes zoals fijnstof verwijderen dan het gebruiken van een afzuigkap. Het wordt dus, wanneer u nog geen afzuigkap heeft, aangeraden om er een te kopen.

fijnstof verwijderen

Het braden of wokken van vlees is een grote fijnstof uitstoter (Bron: Unsplash)

Tip 2: Fijnstof verwijderen in huis door het vervangen van je houtkachel

Ook houtstook is een prominente bron van ultrafijnstof. Een vuurkorf stoot enorm veel schadelijke stofdeeltjes uit. Volgens de website stookwijzer.nu stoot een dergelijke korf net zoveel fijnstof uit als een vrachtwagenrit van 3000 kilometer. Om dit enorme vervuilingsrisico te vermijden, kunt u overwegen een pelletkachel aan te schaffen. Dit kan een flinke besparing in uitstoot opleveren. Volgens Energieonderzoek Centrum Nederland (ECM) ligt de PM10 uitstoot per kilo brandstof tussen de 6 en 40 gram. Dat terwijl pelletkachels per kilo 1 of 2 gram PM10 uitstoten.

Tip 3: Stop met roken binnenshuis

Fijnstof verwijderen kan ook door te stoppen met roken in huis. Dat het roken van sigaretten in huis niet bevorderend is voor de luchtkwaliteit, mag geen verassing heten. Sigarettenrook bevat allerlei gevaarlijke chemische stoffen, waaronder ook fijnstof. Deze chemische stoffen kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Longkanker is daar een voorbeeld van. Wanneer u of uw huisgenoot rookt, overweeg dan om dit buiten te doen. Zo houdt u de binnenlucht schoon en haalt u zelf ook nog eens een frisse neus.

Tip 4: Fijnstof verwijderen door een luchtreiniger te kopen

Misschien wel de beste en snelste manier voor het verwijderen van ultrafijnstof. Een luchtreiniger tegen fijnstof zorgt ervoor dat de meest schadelijke stoffen en deeltjes worden verwijderd. Extreme Air Products biedt in de vorm van de EA15 een fraaie luchtzuiveraar aan die ook nog eens aan de wand gemonteerd kan worden. Het voordeel van deze luchtreiniger is dat deze stil is evenals energievriendelijk. Dus zoekt u een snelle oplossing voor het verwijderen van fijnstof, dan is het aanschaffen van een luchtreiniger tegen fijnstof een goede optie. Ervaring wijst dit ook uit.

luchtreiniger EA15

Fijnstof verwijderen met de EA15 luchtreiniger

Wilt u gratis advies of een vrijblijvende offerte?

Samenvattend wilt u graag fijnstof verwijderen bij u thuis of in uw organisatie. Dan bent u hier aan het juiste adres. Daar hier op maat gemaakte oplossingen beschikbaar zijn. Deze oplossingen kunnen alle schadelijke stoffen verwijderen. Extreme Air Products onderscheidt zich door haar jarenlange ervaring, uitgebreide servicemogelijkheden en gratis luchtscans. Heeft u vragen met betrekking tot uw luchtkwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact op met de experts via het volgende telefoonnummer: +31 20 646 40 28. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen. Wij horen graag van u!

Vrijblijvend contact met AXP?