Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, stof-, virus- en geurproblemen

Snel naar: advies en product

Geurverspreiding fitness, een echte marketing workout

Even ontspannen van al het gedoe op het werk en alleen maar sporten. Fitness is voor veel mensen een fijne ontlading. Met geurverspreiding bij fitness versterk je deze positieve emoties en werk je de negatieve weg. De connectie tussen geuren en emoties is in je hersenen namelijk erg sterk. Dit beïnvloedt of mensen het een positieve ervaring vinden en of ze terugkomen. In dit artikel onderzoeken wij waarom sporten zo fijn is, maar mensen toch zo lastig te motiveren zijn. Daarnaast gaan we in op wat geurverspreiding in jouw sportschool toevoegt.

 

 1. Geurverspreiding in fitness, wat valt er te winnen?

 2. Helpen geuren bij motivatie?

 3. Wat doet geurverspreiding tegen vieze geuren in mijn sportschool?

 4. Welke geuren moet ik hebben?

 5. Op welke manier pas ik geurverspreiding in fitness toe?

 6. Welk apparaat heb ik dan nodig?

 

Geuren in onze hersenen, wat is er anders?

Er zijn waarschijnlijk niet veel mensen die zich de hele dag net zo bewust zijn van wat ze ruiken als van wat ze zien. Toch hebben geuren zelfs een grotere invloed op hoe we ons voelen dan wat we zien en horen. Dit heeft te maken met hoe onze hersenen werken. Ons reukvermogen is namelijk het eerste zintuig dat is geëvolueerd. Hierdoor zit het deel van de hersenen dat geuren verwerkt diep in de hersenen. Vlakbij het gedeelte dat emoties reguleert. Geurbeleving heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen, ook in de fitness, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Dit geldt voor positieve en negatieve emoties. Als jij mensen een fijne ervaring wilt bieden is geurverspreiding in je sportschool dus essentieel.Onze emoties beinvloeden op hun beurt dan weer sterk ons geheugen. Als iets geen emoties opwekt onthouden we het veel minder. Zo bestaat er een sterke driehoeksverhouding tussen geuren, emoties en herinneringen.

 

Geurverspreiding in fitness, wat valt er te winnen?

Geuren zijn dus sterk gelinkt aan emoties en herinneringen. Met geurverspreiding bij fitness zet je dit doelbewust in om mensen aan jouw sportschool te binden en ze terug te laten komen. Bij het sporten komen allerlei endo­cannabinoïden vrij in de hersenen. Dit zijn stofjes die ons een gelukkig en tevreden gevoel geven. Toch hebben veel mensen van te voren vaak weinig zin om te gaan sporten. Liever zitten we op de bank met een zak chips netflix te kijken. Dit heeft te maken met onze evolutie. Wij zijn geëvolueerd om zuinig om te gaan met onze energie en dus niet voor ons plezier te gaan sporten. Als jager-verzamelaars kregen we toch wel genoeg beweging! Vandaar dat ons lichaam ons aanspoort om lui te zijn als we niks hoeven.

 

Helpen geuren bij motivatie?

Tegenwoordig bewegen mensen een stuk minder. Mensen moeten zich dus motiveren tegen hun instinct in om naar de sportschool te gaan. Veel mensen lukt dit door te bedenken hoe lekker ze zich voelen als ze hebben gesport. Door geurverspreiding in je fitness in te zetten maak je deze herinnering een stuk sterker. Herinneringen die gekoppeld zijn aan een specifieke geur zijn wel 6,5 keer sterker dan anders! Door een specifieke geur toe te voegen onthoudt men de positieve gevoelens van het sporten dus veel sterker onthouden en stoppen mensen minder vaak. Wat misschien nog wel belangrijker is, mensen komen ook terug naar jouw sportschool. Uit onderzoek is al vele malen gebleken dat branding een stuk effectiever is als er geuren aan te pas komen. Dankzij geurverspreiding onthouden mensen het fijne gevoel van sporten veel sterker en associëren dat met jouw sportschool. Ze zijn tevredener en komen vaker terug. Geurmarketing in fitness werkt dus!

 

Wat doet geurverspreiding tegen vieze geuren in mijn sportschool?

Geurmarketing in een sportschool klinkt leuk, maar soms heb je andere prioriteiten. Eerst maar eens de vieze geuren wegwerken. In sportscholen ruikt het soms erg vervelend. Zweet en andere lichaamsgeuren zijn vaak erg aanwezig. Dit vindt niemand fijn. Ook creëert dit de illusie van slechte hygiëne. Hoe het er ruikt bepaalt voor het grootste gedeelte ons beeld van een ruimte. Dit heeft weer te maken met de sterke connectie tussen emotie en geur. Ook al hou je je fitnesscentrum nog zo schoon, als het er vies ruikt denken mensen al gauw dat het een vieze plek is. Door geurverspreiding in fitness in te zetten ga je vieze geuren tegen en verbeter je de herinneringen van mensen.

 

Geurverspreiding fitness

 

Welke geuren moet ik hebben?

Er is niet één geur die in alle situaties de beste is. Om een hygiënische omgeving te creëren zijn fruitige, frisse geuren het beste. Een limoengeur in een kleedkamer is dus een goede keuze. In de grote zaal wil je liever een meer activerende geur hebben. Zo is in een studie aangetoond dat de geur van pepermunt helpt bij het sporten. De geur van pepermunt maakt mensen natuurlijk niet magisch sterker.Toch hebben ze wel het gevoel dat de oefeningen makkelijker zijn. Ook duurt voor het gevoel het sporten korter en zijn ze minder gefrustreerd als iets niet lukt. Door geurverspreiding in je fitness in te zetten bepaal je per ruimte hoe het daar ruikt.

 

Op welke manier pas ik geurverspreiding in fitness dan toe?

Er bestaan vele manieren om geurverspreiding in je sportschool te gebruiken. Een geurkaars of stok zijn al methodes om het beter te laten ruiken. Voor een professionele omgeving is dit echter niet voldoende. Dan is een goede geurmachine nodig. Dit zijn apparaten die werken met etherische geuroliën. In de geur van koude nevel brengt een geurmachine deze oliën in de lucht. Hierdoor verspreiden ze zich erg gelijkmatig over de ruimte. Zo heb je overal profijt van de geurbeleving in jouw fitness instelling. Ook voorkom je zo dat je meer olie moet gaan gebruiken om de andere kant van de kamer te bereiken. Zo gaat je olie langer mee.

Alle voordelen op een rij:

 • Breek vieze geuren af
 • Voeg een frisse geur toe, zo kom je hygiënischer over
 • Laat mensen harder sporten
 • Mensen vinden sporten leuker
 • Versterk het merk van jouw fitness, mensen komen vaker terug

 

Welk apparaat heb ik dan nodig?

Niet elke geurmachine is geschikt voor elke fitness. Voor de grotere ruimtes binnen een sportschool is de Scent Experience dé standaard voor goede geurverspreiding. Hij beschikt over een bereik van 100 tot 800 vierkante meter. Ook laat hij zich niet limiteren tot slechts 1 geur. Met zijn opties voor uitgebreide geur plannen stel je precies in wanneer, en hoe sterk, je welke geur wilt. Om in kleedkamers of andere kleine ruimtes vieze geuren weg te werken is de Superscent dan weer erg geschikt. Dit apparaat weet op moleculair level de geuren af te breken. Hierdoor ruikt het weer fris en fruitig. Geurverspreiding in fitness heeft dus vele opties!

Veel gestelde vragen over geurverspreiding fitness:

Ja en nee. Mensen worden natuurlijk niet sterker van sommige geuren. Maar oefeningen worden wel als makkelijker ervaren. Hierdoor kunnen mensen dus voor zwaardere oefeningen kiezen.

Ja. Door een specifieke geur toe te voegen aan een ruimte herinneren mensen jouw sportschool beter én leuker. Ze komen ook vaker terug.

Ja. Onze geurmachines breken de vieze geuren op moleculair niveau af. Zo maskeer je niet alleen maar het probleem, maar los je het echt op.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Wil jij geurverspreiding in jouw sportschool toepassen? Of wil jij weten welke methode voor jouw situatie geschikt is?  Ga dan naar onze productpagina of bel ons op +31 20 646 4028 voor persoonlijk advies!