Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Een industriële luchtreiniger kopen, werkt het echt tegen fijnstof?

Fijnstof verwijder je met een industriële luchtreiniger. De industrie sector stoot veel fijnstof uit. Dat is te wijten aan de vele verbrandingsprocessen. En dat is schadelijk voor de mensen die daar werken. Bijvoorbeeld in een productieruimte of magazijn met inpandig kantoor. Lees meer over de luchtreiniger in de industrie en kom erachter wat deze écht doet.

 

Fijnstof in de industrie, hoe ontstaat dat?

Onderzoek laat zien dat de industrie-sector nog altijd een groot aandeel heeft in de totale fijnstof uitstoot in Nederland. In productiehallen ontstaat industrie fijnstof bij bepaalde werkzaamheden. Denk daarbij aan de steen-, hout- en metaalverwerkende industrie. Dit veroorzaakt schade aan het binnenmilieu en werknemers worden aan deze vorm van luchtvervuiling blootgesteld. Bij langdurige blootstelling aan fijnstof in de industrie ontstaan er klachten.

 

Werk je zelf in een stoffige omgeving? Let dan op

Wees je bewust hoe schadelijk fijnstof in de industrie is. Deeltjes kleiner dan 0,01 millimeter komen na het inademen diep in de longen terecht en direct in het bloed. Dit leidt volgens de Hartstichting mogelijk tot:

  • Luchtwegklachten: benauwdheid, hoesten en astma (lees meer over luchtreiniger tegen astma)
  • Hogere kans op een hartinfarct
  • Verergeren van slagaderverkalking
  • Verhoging van de bloeddruk

Over het algemeen geldt ook: hoe meer industrie fijnstof in de lucht, hoe erger de klachten zijn. Luchtreiniging in de industrie is dus essentieel. Een industriële luchtreiniger op de werkplek gaat dit probleem tegen.

 

Hoe kan een luchtreiniger in de industrie fijnstof verwijderen?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle industrie luchtreinigers fijnstof verwijderen. Enkel een industriële luchtreiniger met een HEPA-filter doet dat. Zo’n filter is simpel gezegd een zeef bestaande uit karton en glasvezels. Het grote pluspunt van HEPA-filters is dat ze nóg kleinere deeltjes uit de lucht halen dan normale filters (waaronder dus ook fijnstof). Hierdoor zijn ze nog effectiever en hygiënischer dan normale filters.

Wat is de beste luchtreiniger voor in de industrie?

In onze ogen moet een industriële luchtreiniger of luchtzuiveringssysteem aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet hij geschikt zijn voor grote ruimtes, en ten tweede moet hij fijnstof effectief kunnen verwijderen. Een luchtreiniger voor een grote ruimte met een HEPA-filter dus. De EDC650 is dan de ideale keuze. Luchtreiniger in de industrie ervaringen wijzen dit ook uit.

De EDC650 is speciaal gemaakt voor het verwijderen van fijnstof. Hij blinkt daarnaast uit door zijn effectiviteit en hoge capaciteit. Zo haalt hij voor maarliefst 99,99% fijnstof uit de lucht dankzij unieke luchtcirculatie. De tests wijzen dit ook uit. Een effectievere methode tegen industrie fijnstof bestaat niet. De industriële luchtreiniger reinigt bovendien zo’n 650 kubieke meter per uur, ruim voldoende dus om industriële ruimtes gezond en schoon te houden.

 

luchtreinger voor fijnstof industrie

 

Waarom je voor schone lucht in je industrieruimte wilt gaan

Schone, gezonde lucht in je ruimte.. dat wil toch iedereen? Het is echter niet vanzelfsprekend. Met een industrie luchtreiniger realiseer je wel een gezond binnenklimaat. De voordelen? Ten eerste beschermt schone lucht je werknemers tegen verschillende virussen, bacteriën en verontreinigingen. Het gevolg hiervan is minder ziekteverzuim. Ten tweede zorgt gezonde lucht voor een hogere productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek. Deze twee voordelen maken in de dagelijkse praktijk een groot positief verschil.

Veel gestelde vragen over industriële luchtreiniger:

De voordelen van het gebruik van industriële luchtreinigers zijn een betere luchtkwaliteit in het interieur, vermindering van verontreinigende stoffen in de lucht, verwijdering van geuren, bescherming van de gezondheid van de werknemers door de blootstelling aan schadelijke stoffen tot een minimum te beperken, en naleving van de regelgeving inzake luchtkwaliteit.

Ja, een industriële luchtreiniger uitgerust met actieve koolfilters kan effectief gevaarlijke gassen, vluchtige organische stoffen (VOC’s) en chemische dampen uit de lucht vangen en verwijderen.

Ja, de EDC650 industriële luchtreiniger is ontworpen om energiezuinig te zijn. Hij heeft een laag energieverbruik van maximaal 167W.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?