Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Luchtreiniger in een fitnesscentrum tegen verspreiding virussen

Mensen worden zich er steeds meer van bewust hoe belangrijk het is om fit te zijn. Voor een optimale ervaring is het essentieel dat een fitnesscentrum schoon en hygiënisch is. Ook de luchtkwaliteit hoort daarbij. Onderzoek van de TU in Eindhoven maakt dit steeds duidelijker. Een luchtreiniger in een fitnesscentrum plaatsen is een belangrijke overweging. Heeft luchtreiniger kopen tegen virussen eigenlijk wel zin binnen de fitness?

Onderzoekers zijn overtuigd van nut goede ventilatie

Er is vanwege het griepvirus en anderen virussen veel aandacht voor ventilatie. Zeker nu onderzoek aantoont dat goede ventilatie besmettelijke druppels snel uit de lucht haalt. Dit in tegenstelling tot slechte ventilatie. Bij slechte ventilatie blijven druppels wel 18 keer (!) zo lang hangen. De Duitse hoofdviroloog Christian Drosten stelt dat ‘ventilatie onder sommige omstandigheden misschien zelfs beter tegen het coronavirus helpt dan de handen wassen.’ Zou een luchtreiniger in een fitnesscentrum dan oplossing bieden?

Slechte ventilatie in fitnessruimtes

Een vuil en verouderd ventilatiesysteem is vaak de boosdoener van een slechte luchtkwaliteit binnen een sportcentrum. In deze situatie circuleert de binnenlucht nauwelijks en blijven (besmettelijke) druppels lang in de lucht hangen. Daarbij komt dat slechte ventilatie ook klachten met zich mee brengt. Bijvoorbeeld hoofdpijn, luchtwegklachten en irritatie aan de ogen en huid.

Luchtvervuiling komt ook van buiten. Sportscholen in drukke steden of langs snelwegen krijgen fijnstof en uitlaatgassen binnen via het raam, of via het ventilatiesysteem waarin filters vaak niet fijnmazig genoeg zijn.

Luchtreiniging voor Fitnessruimte

De luchtkwaliteit optimaliseren in je fitnessruimte

Het inzetten van een goede luchtreiniger is de beste manier van ventileren in je fitnessruimte. Je leest het goed: een goede, want niet alle luchtreinigers op de markt kunnen virusdeeltjes verwijderen én de lucht goed circuleren.

Een goede luchtreiniger houdt je sportzaal schoon en gezond. Dit doen ze door vervuilde lucht te filteren en te verwijderen met behulp van een fijnmazige filter.

Luchtreiniger in een fitnesscentrum, wat is de beste?

We raden het aan om een luchtreiniger met verdringingstechniek aan te schaffen. Want deze luchtreinigers maken gebruik van een unieke luchtcirculatie en filtertechniek. Ze zijn ontworpen om de luchtcirculatie en luchtkwaliteit te optimaliseren.

Ze halen virussen, bacteriën en andere luchtvervuiling uit de lucht met een effectiviteit van 99,99% (!). Een luchtreiniger met verdringing verwijdert ook het coronavirus uit de lucht van je fitnesscentrum (bron). Bovendien is een luchtreiniger met verdringing zo’n 30% tot 40% meer rendabel dan luchtreinigers met mengventilatie. Ook de hoge effectiviteit maakt het een energiezuinige luchtreiniger.

Een voorbeeld van een goede fitnesscentrum luchtreiniger is de EAS1300 UV-C. Deze is perfect voor grote fitnesszalen en past met zijn strakke design goed in de ruimte. Lees hier meer over de EAS1300 UV-C.

Beste luchtreiniger fitnesscentrum tegen Corona

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: