Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Luchtreiniger voor een grote ruimte, welke kies je?

Ongezonde lucht in grote ruimtes wordt vaak veroorzaakt door een vervuild ventilatiesysteem. Met een luchtreiniger voor een grote ruimte zoals een fitnessruimte, sportzaal, horeca, fabriek, magazijn, zaal houdt je binnenlucht schoon en gezond. Het liefst koop je er één met de beste luchtcirculatie. Ook een UV-C filter is belangrijk, omdat dit virussen, zoals griep, in de lucht onschadelijk maakt. Welke professionele luchtreiniger we je aanraden lees je hier.

Slechte ventilatie maakt ziek

Wist je dat 70% van de installaties in Nederlandse gebouwen onvoldoende functioneert? Vaak is luchtbehandeling een ondergeschoven kindje. Jammer, want In dit soort gevallen circuleert de binnenlucht nauwelijks. Hierdoor is de kans op de verspreiding van virussen en bacteriën aanzienlijk groter.

Gesteld wordt dat 20% van alle verzuimklachten (verkoudheid, griep etc.) te wijten is aan een ongezond binnenklimaat (bron). Slecht ventileren en circuleren maakt dus ziek.

Houd je lucht schoon met een luchtreiniger

Houd de lucht in je grote ruimte in topconditie met de beste professionele luchtreiniger tegen virussen. Luchtreinigers verwijderen luchtvervuiling met behulp van een filter. Na het filtreren brengt een luchtreiniger de lucht weer schoon de ruimte in. Sommige grote ruimte luchtreinigers maken virussen onschadelijk, mits ze gebruik maken van ionisatie of een UV-C filter.

Wat is de beste professionele luchtreiniger voor een grote ruimte?

De EAS1300 UV-C is speciaal gemaakt om het binnenklimaat in grote ruimtes gezond te houden. Om die reden maakt hij gebruik van een UV-C filter en een zeer effectief HEPA-filter. Het UV-C filter maakt micro-organismen (virussen, schimmels en bacteriën) onschadelijk vóór ze het HEPA-filter betreden. In het HEPA-filter worden de al ge-deactiveerde micro-organismen definitief uit de lucht verwijdert. Vandaar dat de EAS1300 UV-C een uitstekende keuze is om je lucht professioneel vrij te houden van virussen en fijnstof.

De EAS1300 UV-C is verder uitstekend geschikt voor grote ruimtes. Hij heeft namelijk een zeer hoge luchtcapaciteit. Dit houdt in dat hij een grote hoeveelheid lucht reinigt in een zo kort mogelijke tijd. Per uur op maximale stand reinigt de EAS1300 UV-C zo’n 1300 m³ aan lucht. Om die reden is de EAS1300 UV-C een luchtreiniger met een hoge capaciteit en dus zeer geschikt voor magazijnen, zalen en fabrieken.

Meer informatie over de EAS1300 UV-C

De voordelen bij het gebruik van een grote ruimte luchtreiniger

Ben je van plan om jouw lucht een boost te geven? Goed idee, schone lucht door het inzetten van een luchtreiniger met een grote capaciteit zoals een EAS1300 UV-C levert veel voordeel op. We zetten de grootste op een rijtje:

  • Geen fijnstof, pollen, allergenen en andere luchtvervuiling meer
  • Je verkleint aanzienlijk de kans op de verspreiding van infectieziekten, zoals griep en het verkoudheidsvirus
  • Minder ziekteverzuim en gezondheidsklachten
  • Hogere arbeidsproductiviteit en ook een beter humeur

 

luchtreinger voor een grote werkruimte

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?