Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Houtkachel fijnstof uit de lucht halen met een luchtreiniger

Houtkachels en open haarden zorgen in de koude maanden voor een hoop gezelligheid. En als we het schadelijke fijnstof erbij effectief afvangen met een luchtreiniger houden we het ook nog eens gezond. Er gaat niets boven een avondje bankhangen met warm knisperend vuur op de achtergrond. Met een luchtreiniger tegen houtkachel fijnstof in huis is de gezondheid gewaarborgd en kun je gerust adem halen.

Wat doet een houtkachel luchtreiniger?

Goede luchtreinigers zijn gespecialiseerd in het uit de lucht halen en verwijderen van fijnstof van houtrook. Voorwaarde is wel dat ze moeten beschikken over een HEPA-filter. Dit filter is in staat om de allerkleinste deeltjes in de lucht, waaronder fijnstof van houtrook, uit de lucht halen met een effectiviteit van 99,99%.

ea30-winkel

Hoe schadelijk is fijnstof?

Bij rook van houtverbranding komen schadelijke stoffen vrij, waaronder houtkachel fijnstof. Dit is een verzameling van grote en kleine stofdeeltjes waarbij de kleinste deeltjes het schadelijkst zijn. En laat fijnstof van houtkachels nu voornamelijk bestaan uit de allerkleinste deeltjes: ultrafijnstof (kleiner dan PM1).

Langdurige blootstelling aan de vervuiling van houtkachels is schadelijk voor de gezondheid. Er treden potentiƫle klachten op door vervuiling zoals:

  • Stress
  • Misselijkheid
  • Irritatie van ogen en keel
  • Luchtwegklachten
  • Hart- en vaatziekten

Een houtkachel vervuilt meer dan zes trucks

Brits onderzoek wijst uit dat een houtkachel zes keer (!) zoveel fijnstof produceert als een vrachtwagen. Onderzoeker dr. Gary Fuller stelt dat “rook een onzichtbare moordenaar is. En omdat rook uit houtkachels nauwelijks zichtbaar is, klaagt er vrijwel niemand over.” (bron) Volgens ons geeft dit goed aan hoe vervuilend houtkachels zijn. En hoe groot ook de noodzaak is om jezelf te beschermen tegen luchtvervuiling.

Je hoeft zelf niet eens een houtkachel te hebben om blootgesteld te worden aan houtrook. Zo kan het zijn dat je buren gaan stoken. Fijnstof dringt dan gemakkelijk naar binnen, zelfs als je al je ramen en deuren sluit.

Wil je de fijnstof uitstoot van je houtkachel in huis meten? Dan kan dat met een fijnstofmeter.

Houtkachel fijnstof filter

Een houtkachel fijnstof filter plaats je in je rookkanaal en is uitsluitend bedoeld om de buitenlucht vrij te houden van fijnstof. Je hebt echter ook te denken aan je binnenlucht. En een fijnstof filter beschermt niet je binnenlucht tegen schadelijke deeltjes. Dat doet een houtkachel luchtreiniger juist weer wel.

De beste houtkachel luchtreiniger

De EA30 is een uitstekende houtkachel luchtreiniger voor huiskamers. Ze zijn goed in staat om houtkachel fijnstof te bestrijden en te verwijderen. De zeer effectieve Active-Ion-HEPA-filter haalt alle vervuiling uit de lucht, waardoor je weer zorgeloos in- en uit kunt ademhalen. De EA30 blinkt verder uit in zijn stille werking, energiezuinigheid en betrouwbaarheid. Kortom: de EA30 is de beste keuze om fijnstof problemen in huis goed aan te pakken.

Lees meer over de EA30 luchtreiniger

 

luchtreinger voor fijnstof

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: