Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Luchtreiniger nagelstudio | Wat is de beste koop?

Nagelstudio’s hebben te maken met vervuilde lucht. Dat komt met name door het polijsten en slijpen van nagels. Een ventilatiesysteem is voor veel nagelstudio’s vaak een sluitpost. Een goed systeem om het stof uit de lucht te halen ontbreekt dan. Dit geldt ook voor een pedicure, manicure en nagelsalon.

Fijnstof en stof van nagels zijn bij langdurige blootstelling schadelijk voor je gezondheid bij inademing. Ventilatiesystemen filteren en verwijderen echter nauwelijks stof. Ze halen zelfs vervuiling naar binnen. Een luchtreiniger in een nagelstudio is daarentegen ideaal. Die zorgt ervoor dat je werkplek schoon en gezond is. Lees er hier meer over.

Hoe ontstaan nagel damp en fijnstof in een nagelstudio?

Voor we ingaan op het nut van een luchtreiniger in een nagelstudio kijken we eerst naar de bron van vervuiling. Zo brengen dagelijkse nagelsalon behandelingen zoals het gebruik van nagellak en nagellak verwijderaars nagel damp met zich mee. Dit geeft in een nagelstudio niet alleen stankoverlast, het is ook gevaarlijk. Een bekende chemicalie die vrijkomt bij het gebruiken van nagellakverwijderaar is bijvoorbeeld aceton.

Daarnaast brengt het vijlen en slijpen van nagels fijnstof in de lucht. Deze ultrafijnstof deeltjes bestaan vooral uit acryl van kunstnagels, gedroogde lijmresten en zelfs menselijke huid.

De gezondheidsrisico’s van nagel fijnstof en damp

Kijkend naar de stoffen en dampen kun je wel raden dat ze niet heel gezond zijn. Je doet tenslotte niet voor niets nagellak als afval in de chemobak moet. De mate van gebruik en de mate van blootstelling zijn van invloed op de gezondheidsklachten. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Hoofdpijn
  • Luchtwegproblemen
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid

Waarom een nagelstudio luchtreiniger essentieel is

De lucht reinigen in een nagelstudio doe je met een luchtreiniger. Een luchtreiniger in een nagelstudio, nagelsalon, manicure of pedicure verwijdert fijnstof, bacteriën, virussen (zoals corona) en andere schadelijke nagel stoffen. Het is eigenlijk een soort plaatsbaar afzuigsysteem voor nagel stof en fijnstof.

Met een nagelstudio luchtreiniger waarborg je de meest schone en gezonde lucht op je werkplek. Dat is belangrijk aangezien werknemers iedere dag met deze stoffen in aanraking komen. Met een nagelstudio luchtreiniger bescherm je je werknemers dus tegen schadelijke nagel stoffen en fijnstof. Geen nagelstudio overlast meer dus.

Werk je met nagellak dan weet je dat er een vieze, sterke geur vanaf komt. Afzuiging van nagel stof en damp is dus erg belangrijk. Bij dagelijks gebruik kan deze lucht zelfs blijven hangen op je werkplek. Je wilt natuurlijk geen stankoverlast in je nagelstudio. Voor jezelf en je klanten wil je in frisse lucht kunnen werken. Een nagelstudio luchtreiniger werkt ook met geurafzuiging. Dit betekent dat ze vieze geuren uit de lucht halen waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken om nagellak geuren.

 

luchtreinger voor fijnstof-nagelstof

 

Hoe werkt een luchtreiniger in een nagelstudio?

Een goede nagelsalon luchtreiniger werkt met een HEPA-filter. Zo’n filter is simpel gezegd een zeef bestaande uit karton en glasvezels. Het zuivert de lucht van de allerkleinste deeltjes. Nagel stof, damp en fijnstof worden op die manier effectief verwijdert en weer als schone, gezonde lucht de werkruimte ingebracht. Een HEPA-filter is bovendien de meest verfijnde filter op de markt. De lucht zuiveren in een nagelstudio met een goede afzuiging van nagel stof en damp. Dat doe je met een HEPA-filter.

De beste nagelstudio luchtreiniger kopen? Kies dan deze

De beste luchtreiniger in een nagelstudio, nagelsalon, manicure of pedicure: dat is de EDC650. Nagelstudio luchtreiniger ervaringen wijzen dat ook uit. De EDC650 is speciaal ontworpen als afzuigsysteem in een nagelstudio. Hij verwijdert zeer effectief nagel damp en fijnstof uit de lucht. De techniek van de EDC650 is bovendien zelfs als beste getest. Uit de test blijkt dat de EDC650 fijnstof en andere minuscule deeltjes voor 99,99% uit de lucht verwijdert. Dit maakt hem kortom de meest effectieve nagelstudio luchtreiniger op de markt.

 

luchtreinger voor nagelstof

 

De voordelen van schone en gezonde nagelstudio lucht

Het gebruiken van luchtreiniger in een nagelstudio zorgt ten eerste voor gezonde en schone lucht. Ten tweede verwijdert hij vieze geuren. Dit zijn de belangrijkste voordelen hiervan:

  • Gezonde lucht is goed voor je imago
  • Je beschermt je werknemers en klanten
  • Ziekteverzuim neemt af
  • Het verhoogt je prestatievermogen

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?