Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Praktijkruimte beschermen tegen virussen? Kies een goede luchtreiniger

Een luchtreiniger voor een praktijkruimte verwijdert virussen (zoals griep), bacteriën en fijnstof. Het zorgt er tevens voor dat je zorgeloos kunt ademen in de meest schone binnenlucht.

Praktijkruimtes zijn om verschillende redenen kwetsbaar voor virussen, bacteriën en andere luchtvervuiling. Het is daarom belangrijk om de luchtkwaliteit binnen je tandartspraktijk, artsenpraktijk, fysiopraktijk of massagepraktijk te optimaliseren. Kies daarom voor goede luchthygiëne met luchtreiniging binnen je praktijk en profiteer van de voordelen.

Ongezonde lucht binnen je praktijk

Als tandarts, fysiotherapeut of masseur weet je als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Eveneens zo belangrijk, en soms weleens vergeten, is de luchtkwaliteit. Want je kunt al gauw problemen krijgen met ongezonde lucht. De lucht in een tandartspraktijk wordt bijvoorbeeld vervuild met chemische ontsmettingsmiddelen en de lucht in een massagesalon is kwetsbaar voor virussen, bacteriën en vieze geuren. Gelukkig kun je virussen en andere luchtvervuiling bestrijden met een praktijk luchtreiniger.

Luchtreiniger voor een praktijkruimte: wat zijn de voorwaarden?

Een goede luchtreiniger in je tandartspraktijk of artsenpraktijk moet een ingebouwd HEPA-filter hebben. Dit type filter verwijdert fijnstofdeeltjes, virussen en bacteriën met een effectiviteit van 99,99%. Een extra wapen in de strijd tegen het coronavirus is ionisatie vóór het filter. Hiermee worden virussen die in het filter worden opgevangen ook daadwerkelijk onschadelijk gemaakt.

Let er dus op dat je investeert in een praktijkruimte luchtreiniger met een HEPA-filter die vóór het filter ioniseert. Sommige luchtreinigers ioniseren na het filter. Dit heeft echter een beperkt effect.

Ga voor een uitstekende luchtcirculatie

Een normaal ventilatiesysteem zuigt veelal op vaste punten af en circuleert de lucht niet. Bovendien halen ze luchtvervuiling van buiten naar binnen. Dit resulteert in ongezonde binnenlucht.

De basis van een goede luchtreiniger is effectieve luchtcirculatie in combinatie met goede filters. Hierdoor wordt de gehele ruimtelucht behandeld en de luchtvervuiling opgevangen in de filters, wat resulteert in schone, virusvrije lucht in de ademhalingszone. Hierom zijn luchtreinigers een uitstekende aanvulling op bestaande ventilatiesystemen.

 

luchtreinger voor praktijkruimte

 

Welke luchtreiniger is het beste voor jouw praktijk?

De EA30 is een uitstekende luchtreiniger voor je praktijkruimte. Hij bevat een AIH-filter (een verfijnde uitvoering van HEPA) met ionisatiefunctie vóór het filter. Hierdoor is hij dus in staat om virussen, bacteriën en fijnstofdeeltjes effectief aan te pakken. Als bijkomend voordeel is de EA30 geruisarm, energiezuinig en optioneel te monteren aan een wand. Tot slot heeft de EA30 een uitstekende luchtcirculatie, zodat de gehele ruimtelucht effectief gereinigd wordt.

Wat zijn de gezondheidsklachten bij vervuilde binnenlucht?

Je krijgt gezondheidsklachten bij langdurige blootstelling aan vervuilde lucht. Dat is voor jezelf, je personeel en je klanten ongewenst. De meest voorkomende klachten veroorzaakt door ongezonde lucht zijn:

  • Ademhalingsproblemen
  • Longproblemen
  • Allergische reacties

De voordelen van luchtreiniging binnen je praktijk

Goede luchtkwaliteit in je praktijkruimte. Het biedt veel voordelen. Ten eerste verbeter je het imago. Schone lucht geeft een goede indruk en zorgt er ook voor dat werknemers en klanten zich op hun gemak voelen.

Ten tweede zorgt schone lucht ervoor dat de werknemersproductiviteit stijgt. Het blijkt namelijk dat wanneer een verontreinigingsbron aanwezig is en vervolgens wordt weggenomen, de productiviteit met 5 procent stijgt. Dit maakt in de dagelijkse praktijk een enorm verschil (bron).

Tot slot bescherm je de gezondheid van je werknemers en klanten, doordat luchtreiniging een effectief middel is in het bestrijden van fijnstof, bacteriën en virussen zoals het coronavirus.

luchtreiniger-voor-een-praktijkruimte

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers: