Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Een MCS luchtreiniger – hoe effectief is het?

MCS (Meervoudige Chemische Sensitiviteit), één op de vier Amerikanen lijdt daaraan. Aldus een recente studie van de Universiteit van Melbourne. Hoe effectief is een MCS luchtreiniger? In Europa is MCS inmiddels ook erkend als opkomende nieuwe ziekte. Deskundigen op dit gebied onderzoeken de mogelijkheden van een luchtreiniger als behandeling. En welke luchtreiniger tegen MCS is het beste? We vertellen je graag meer.

Wat is MCS?

Meervoudige Chemische Sensitiviteit (MCS) is een milieuziekte. Het is gekenmerkt door een verhoogde gevoeligheid voor veel voorkomende chemische stoffen. Het Europees Parlement heeft MCS onlangs gedefinieerd als nieuwe ziekte als gevolg van milieuvervuiling. Hierdoor is de prevalentie van gediagnosticeerde MCS in het laatste decennium met 300% is toegenomen. Luchtreiniger MCS ervaringen en tests laten positieve resultaten zien.

 

luchtreinger voor MCS allergie

 

Welke factoren veroorzaken overgevoeligheid?

Veel producten die we in ons dagelijks leven gebruiken kunnen klachten geven bij iemand die MCS heeft. Een aantal van die producten zijn:

  • Verse verf
  • Pesticiden
  • Parfum
  • Cosmetica
  • Bouwmaterialen en industriële dampen
  • Schoonmaakproducten

Blootstelling aan deze producten kan via de luchtwegen, de spijsvertering of de huid gebeuren. Wanneer dat gebeurt bij iemand met MCS, dan verandert dit zijn of haar leven aanzienlijk. Ze voelen zich onder meer bedwelmd in hun eigen huis. Biedt een luchtreiniger soelaas?

Kan een luchtreiniger helpen bij MCS?

De behandeling van MCS is vrij complex. De deskundigen zijn het erover eens dat de beste behandeling bestaat uit het aanpakken van de omgevingsfactoren die de overgevoeligheid veroorzaken. Aangezien we gemiddeld 80% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Het verwijderen van chemicaliën en dampen uit huis met een luchtreiniger is essentieel voor de behandeling van MCS. Een luchtreiniger voor MCS is dus van cruciaal belang voor de behandeling (zoals blijkt uit de meest recente studies).

Een luchtreiniger voor MCS kopen. Waar moet ik op letten?

Een goede luchtreiniger voor de behandeling van MCS heeft een HEPA-filter en stoot geen ozon uit. Je moet ook rekening houden met het geluid dat het apparaat maakt en waar je het wil plaatsen. Energieverbruik van de MCS luchtreiniger is zeer belangrijk. Voor een slaapkamer is de EA15 ideaal. Dit apparaat produceert een decibelniveau van slechts 25 dBA. Dat is bijna onhoorbaar voor mensen. De EA15 heeft ook een zeer laag energieverbruik (slechts 10W op zijn maximum). Dit is een zeer zuinig model in vergelijking met andere luchtreinigers. Bovendien geven onze luchtreinigers geen ozon af. Dus daar hoef je geen rekening mee te houden wanneer je onze luchtreinigers tegen MCS gebruikt.

 

MCS luchtreiniger

 

MCS luchtreiniger, welke heb ik nodig?

Afhankelijk van je werkomgeving is blootstelling mogelijk aan veel chemicaliën. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij een kapsalon, een nagelstudio en een industrie. Een studie in Korea heeft aangetoond dat blootstelling aan ontstekingsgassen van steenkool op de werkplek ook meervoudige chemische gevoeligheid kan veroorzaken . Het is zeer belangrijk om werknemers tegen dergelijke blootstellingen te beschermen om problemen zoals absentie te voorkomen.

Wat is de beste luchtreiniger voor MCS?

Voor de werkplek raden wij de EDC650 aan, een professionele luchtreiniger speciaal ontworpen voor werkruimten. Hij is krachtig, stil en energievriendelijk. Al deze eigenschappen maken het tot de beste werkplek MCS luchtreiniger. Dankzij zijn hoge capaciteit (650 m³ per uur) is hij ook uitermate geschikt voor grotere werkruimtes. Ben je op zoek naar een  luchtreiniger voor een kleine werkplek? Dan is de EA30 een uitstekend alternatief.

Andere strategieën om MCS te behandelen

Om MCS effectief te behandelen zijn er meerdere strategieën nodig. Naast een goede MCS luchtreiniger, dien je ook gebruik te maken van:

  • Latexvrije papieren gezichtsmaskers of katoenen maskers en filters en/of maskers met een fijnmazig HEPA filter en actieve koolfilters.
  • Een actieve kool waterzuiveraar met een percentage rubberen pakkingen < 3%.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers. Of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga ook direct naar ons aanbod luchtreinigers: