Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Een professionele geurverspreider, wat is het en wat kan het?

Ruiken doen we allemaal, 24 uur per dag. Geurbeleving bepaalt direct ons beeld van de omgeving. Want bepaalde geuren roepen sterke herinneringen op van vroeger. Vandaar dat geurmarketing al jaren in opkomst is. Maar hoe werkt een professionele geurverspreider dan eigenlijk? En voor welke doelen zet je aroma marketing allemaal in? In deze blog zetten wij alle feiten over de professionele geurverspreider en etherische oliën voor je op een rij.

Professionele geurverspreiders, waarom heeft het nut? Reuk is misschien wel ons meest onderschatte zintuig. Wij zijn ons allemaal erg bewust van wat we zien en wat we horen, maar wat we ruiken lijkt een beetje langs ons heen te gaan. Toch is niks minder waar! Geuren hebben een enorme invloed op hoe we ons voelen, hoe we ons gedragen en wat we van andere mensen denken (bron). De een ervaart dit nog sterker dan de ander. Ook om professionele doelen te bereiken zetten mensen steeds vaker geurmarketing in. Bijvoorbeeld met een geurverspreider.

 

Geurmarketing met professionele geurverspreider

 

Onze hersenen en geur, hoe zit het?

Onze hersenen verwerken geuren en emoties vlak naast elkaar. Daardoor hebben geuren een sterkere emotionele reactie dan bijvoorbeeld geluiden of beelden. Een geurverspreider speelt hier dus op in. Omdat mensen herinneringen beter onthouden als er emoties aan gekoppeld zijn speelt ook hier geur een belangrijke rol. Veel mensen zijn zich niet bewust van de effecten die verschillende aroma’s op ons leven hebben. Maar als we ons reukvermogen kwijt raken, zoals velen van ons helaas hebben moeten meemaken door corona, merken we hoe belangrijk het is. Zijn deze effecten met een aroma diffuser toe te passen op een professionele manier?

 

Wat betekent een professionele geurverspreider voor mij?

Ja dat kan! Vele organisaties maken al gebruik van professionele geurverspreiders om hun doelen te bereiken. Ook in een grote ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een hotellobby waar dankzij de geur van vers linnen gasten zich gelijk thuis voelen. Maar er zijn veel meer doelen mogelijk met geurmarketing. Zo is er al vaak aangetoond dat de juiste aroma’s de koopprikkel in winkels versterken. Ook onthouden mensen jouw merk dus een stuk beter als het een kenmerkende geur heeft. Deze effecten hoeven geeneens bewust door de mensen te worden opgemerkt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen elkaar meer vertrouwen als de geur van versgemalen gras in de lucht hangt, ook als mensen dat niet bewust doorhebben! Een professionele geurverspreider is dus erg veelzijdig:

  • Vergroot de koopprikkel in je winkel
  • Laat mensen nog meer ontspannen in je massagepraktijk
  • Bevorder de productiviteit van werknemers met stimulerende geuren
  • Werk vieze geuren weg in je verzorgingstehuis met geurneutralisatie
  • Wordt niet vergeten dankzij een herkenbare geur

 

Een geurverspreider in een professionele omgeving. Heeft het nut?

Dat geuren een reëel effect hebben op mensen mag inmiddels duidelijk zijn. Maar dat deze effecten erg groot zijn blijkt steeds vaker uit wetenschappelijk onderzoek. Er zijn al vele onderzoeken gedaan om deze effecten te meten. Zo blijkt dat klanten gemiddeld 27% langer in een winkel verblijven als er een sterke aangename geur hangt. Ook het aantal impulsaankopen stijgt significant. In een supermarkt bijvoorbeeld wordt dit bij een sterke fijne geur maarliefst 43%! De kooplust van mensen stijgt zelfs als het in een ruimte goed ruikt. Voor een onbekend product zijn mensen soms zelfs bereid om 40% meer te betalen. Een professionele geurmachine doet dus wonderen!

 

Smartscent, ideale professionele geurverspreider

 

Professionele geurverspreider in de zorg

Een fijn aroma heeft niet alleen maar commerciële voordelen. Een geurverspreider draagt ook bij aan een prettige omgeving. In de zorg is een fijne aroma van groot belang voor bewoners, bezoekers en medewerkers. Geuren van wonden, ontlasting of incontinentie zijn zeer onprettig. Voor bewoners verlaagt dit het leefplezier en zelfs de kwaliteit van de nachtrust. Zorgmedewerkers die elke dag in een vieze geur moeten werken hebben minder werkplezier en dat leidt zelfs tot een hogere uitstroom. Een geurverspreider die professioneel te werk gaat kan een belangrijk deel van de oplossing zijn.

Sommige producten ter bestrijding van kwalijke geuren bevatten echter formaldehyde, dat schadelijk is voor de gezondheid van mensen, met name kinderen, ouderen en kwetsbare personen. Metazene® is het perfecte alternatief. Het is niet alleen formaldehydevrij, maar ook het meest effectieve product om slechte geuren op moleculair niveau te elimineren (meer informatie over Metazene®). Bovendien bevatten de producten die Metazene® ook een aangename geur waar iedereen van kan genieten.

 

Etherische olie, noodzakelijk voor een professionele geurverspreider?

De meeste geurverspreiders werken op basis van een geurolie, ook wel etherische olie genoemd. Hoewel deze vloeistof een olie wordt genoemd zitten er geen vetten in. Het is een vloeistof samengesteld van allerlei verschillende geurstoffen. Omdat er duizenden geurstoffen zijn wordt elke etherische olie persoonlijk door een professional samengesteld. Hierdoor zorgen onze geurverspreiders voor de best mogelijke ervaring!

 

Hoe werkt een geurverspreider?

Verschillende aroma’s hebben dus grote effecten op mensen. Er zijn vele manieren om de gewenste geur te verspreiden in een ruimte. Kaarsen, geurstokjes of sprays kun je allemaal gebruiken, maar de beste methode is met een geurverspreider. Een professionele geurverspreider werkt met de zogenaamde koude mist techniek. Hierbij wordt de vloeibare onverdampte geurolie in de lucht verspreid waardoor er een koude nevel ontstaat. Hierdoor verspreidt deze nevel zich gelijkmatig door de ruimte en zakt het niet naar de vloer. De geur blijft dus langer hangen en de olie gaat langer mee!

Een mooi voorbeeld van een professionele geurverspreider is de Smartscent. Dit apparaat kan simpel worden bedient. Dankzij de sterke geurolie en effectief ontwerp is het een uitstekende keus om met geurmarketing een beter bedrijfsresultaat te halen.

Veel gestelde vragen over Professionele geurverspreider:

Een professionele geurverspreider is een apparaat dat speciaal is ontworpen om aangename geuren in een bepaalde ruimte te verspreiden. Het apparaat kan worden ingesteld om automatisch geuren te verspreiden op specifieke tijdstippen of kan handmatig worden bediend om de geurintensiteit en de verspreidingssnelheid te regelen.

Ja, professionele geurverspreiders zijn veilig in gebruik. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en het apparaat niet te overbelasten met te veel geurolie of te lange werkingstijden. Sommige geurolie kan allergische reacties veroorzaken, dus het is belangrijk om te controleren of de geurolie geen ingrediënten bevat waarvoor u allergisch bent.

Sommige professionele geurverspreiders kunnen worden gebruikt met speciale geurolie die door de fabrikant wordt geleverd. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen om te controleren of het mogelijk is om eigen geurolie te gebruiken. Het gebruik van niet-geautoriseerde geurolie kan de werking van het apparaat beïnvloeden of zelfs schade veroorzaken.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Extreme Air Products denkt graag met je mee! Ga naar onze informatie pagina of bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod geurproducten: