Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: product

Fijnstof op kantoor, hoe schadelijk is het voor werknemers?

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld per cm3 in elk schoon kantoor wel 2000 ultrafijnstof deeltjes ronddwarrelen. Iedere werknemer van een bedrijf heeft ermee te maken: fijnstof op kantoor. Moeten werknemers zich daar zorgen om maken? Helaas wel. Fijnstof op de werkplek is namelijk slecht voor de gezondheid. Mensen worden ook ziek door fijnstof. Het is dan ook geen verrassing dat fijnstof bijdraagt aan 4 procent van de gehele ziektelast in Nederland. Het is hoog tijd dat ondernemers deze schadelijke stoffen op kantoor serieus gaan nemen.

Bronnen van fijnstof op kantoor

Het is handig om te weten waar fijnstof op kantoor ontstaat. Zodat het probleem bij de bron aan te pakken is. Machines zijn in het algemeen de grootste boosdoeners op een werkplek. Denk aan printers en computers. Vooral printers dragen bij aan een slechte luchtkwaliteit op werk. Ligt je kantoor naast een drukke weg of in een grote stad? Dikke kans dat je, zonder dat je het weet, in een omgeving werkt met veel (ultra) fijnstof.

Gezondheidsklachten door fijnstof op het werk

Personen die werken in een omgeving vol fijnstof krijgen vaak te maken met de volgende symptomen: luchtwegklachten, huidklachten, hoofdpijn en irritaties. Fijnstof op kantoor is ook een bekende veroorzaker van allergische reacties. Zoals bijvoorbeeld huidklachten en astma-aanvallen (lees meer over luchtreinigers tegen astma). Mensen met allergieën en luchtwegaandoeningen zijn dus extra gewaarschuwd. Al helemaal wanneer zij werken in een grote stad of aan een drukke weg.

Luchtkwaliteit meten op de werkplaats

Heb je geen inzicht in de luchtkwaliteit op kantoor? Dan biedt een meting uitkomst. Het meten van fijnstof op kantoor is een goede indicator voor de algemene luchtkwaliteit. Fijnstof is op twee manieren te meten: door een externe partij of door een meetapparaat. Wij raden een fijnstofmeter aan. Dit prijsvriendelijke apparaatje geeft accuraat de hoeveelheid fijnstof in een ruimte aan. Het toestel is ook draagbaar. Waardoor het overal mee te nemen en in te zetten is.

Fijnstof uit kantoor halen

Gelukkig is fijnstof in een kantoor ruimte snel en eenvoudig tegen te gaan. Met een goede luchtzuiveraar filter en verwijder je alle schadelijke stofdeeltjes uit de lucht. Zo ook ultrafijnstof. Onze luchtreinigers werken met een gepatenteerde AIH-filtertechniek. Met deze techniek is de filtereffectiviteit 99,98%. Voor kantoren is de EA30 luchtreiniger ideaal. Dit model is fluisterstil, heeft een laag energieverbruik en een maximale filtercapaciteit.

 

luchtreinger voor kantoor

De EA30 is perfect om fijnstof kantoor problemen op te lossen

Voordelen van schone lucht op de werkplek

Het inzetten van een goede luchtzuiveraar houdt je kantoor schoon en fris. Dit heeft een positief effect op de productiviteit, het imago en het ziekteverzuim. Daarnaast vermindert het concentratieproblemen, vermoeidheid en neusklachten. Een gezonde werkplek zorgt er niet alleen voor je werkplek schoon is, maar ook dat je werknemers fit en tevreden hun dagelijkse taken uitvoeren.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?