Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

Luchtreiniger tegen allergie, helpt het en wat is de beste koop?

De EA15 luchtreiniger tegen allergie is als beste getest en gecertificeerd. Dat blijkt uit een test van het bekende onafhankelijke instituut Intertek. De Amerikanen prijzen het apparaat vanwege zijn geruisarmheid en filtereffectiviteit. Ook is de EA15 AHAM gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat de EA15 voldoet aan de hoge kwaliteitseisen en standaardnormen.

 

De EA15 is dus de beste keuze als je snel van je allergie klachten af wilt komen. Deze allergie luchtreiniger bevat een HEPA-filter met een effectiviteit van 99,97%. Bij gebruik behoren alle ongezonde, vervuilende stofdeeltjes in je huis tot het verleden. De EA15 reinigt een ruimte tot wel 30m2. Ideaal voor huiskamers, slaapkamers en kantoren dus. Een bijkomend voordeel is dat de beste luchtreiniger voor allergie weinig energie verbruikt.

 

luchtreinger voor allergie

Luchtreiniger allergie ervaringen wijzen uit dat mensen minder allergie klachten hebben

 

Wat doet een luchtreiniger tegen allergie?

Allergie luchtreinigers filtreren en verwijderen vervuilde en besmette lucht. Hierdoor heb je geen last meer van allergiesymptomen zoals tranende ogen, geïrriteerde luchtwegen en jeuk. Met een allergie luchtreiniger ben je dus verzekerd van het meest gezonde binnenklimaat.

 

Hoe helpt een luchtreiniger tegen allergische klachten?

Een luchtreiniger tegen allergie lost al je allergie problemen op. Het toestel verwijdert namelijk alle huisdierharen, huisdierschilfers, pollen, hooikoorts en huisstofmijten. Een luchtzuiveraar neutraliseert ook vieze geuren. De kenmerkende stank van de kattenbak of de typische konijnengeur is daardoor verleden tijd.

 

En dit allemaal op een gebruiksvriendelijke en veilige manier. Je hoeft de luchtreiniger enkel te plaatsen, de stekker in het stopcontact te doen en op de gewenste stand zetten. Vervolgens doet de luchtreiniger tegen allergie wat hij moet doen: de lucht binnenshuis schoon en gezond houden.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtreiniger tegen allergie?

Een goede allergie luchtreiniger moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet hij een HEPA filter hebben. Dit krachtige filter verwijdert zelfs de allerkleinste deeltjes uit de lucht (zo’n 0,3 micron). Dit betekent dat een HEPA filter zonder problemen allergie bronnen zoals kattenharen, hondenharen en vogelstoffen filtert. Een bijkomend voordeel van een HEPA-filter is dat ze ook huisdieren beschermen tegen allergieën. Huisdieren zijn namelijk soms ook allergisch. Sommige honden zijn gevoelig voor pollen en huisstofmijten bijvoorbeeld.

 

Een tweede voorwaarde is een goede plaatsing van het toestel. We raden aan een allergie luchtreiniger op een verhoging rond de ademhalingszone te plaatsen. Omdat dit de effectiviteit ten goede doet. Dit kan bijvoorbeeld op een kast, stoel of tafel zijn. Tot slot let je op de capaciteit van de luchtzuiveraar. Stel jezelf de vraag of het maximale werkgebied van de luchtreiniger groot genoeg is voor je ruimte.

 

Wat zijn de meest voorkomende allergieën in huis?

Verschillende soorten allergieën zorgen voor problemen bij mensen in huis. Denk aan huisstofmijtallergie, hooikoorts, stofallergie en pollenallergie. Ook hebben veel gezinnen wel iemand in huis met een huisdierenallergie. De meest voorkomende symptomen van mensen met een allergie zijn:

  • Ademhalingsproblemen
  • Concentratie problemen
  • Geïrriteerde luchtwegen
  • Hoofdpijn
  • Tranende ogen
  • Verstopte neus

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?