Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, geur-, virus- en stofproblemen

Snel naar: advies en product

UV-C luchtreiniger tegen virus: werkt het?

De vraag is sinds de corona crisis explosief omhoog geschoten: luchtreinigers met een UV-C lamp. En dat is niet voor niets: steeds meer onderzoekers claimen dat UV-C licht het griepvirus onschadelijk maakt (bron: lees verder). We willen onszelf dolgraag beschermen tegen deze onzichtbare vijand maar.. wat is hiervan waar? Is het raadzaam om een UVC luchtreiniger in te zetten? Lees het hier.

UV in combinatie met een luchtreiniger

Een ingebouwde UV-C lamp is de meest gebruikelijke manier om UVC licht toe te passen bij luchtreinigers. Een luchtreiniger met een UV-C filter / lamp maakt micro-organismen (virussen, bacteriën en schimmels) onschadelijk vóór deze het filter betreden. In het filter worden de al gedeactiveerde micro-organismen definitief uit de lucht verwijdert. Vervolgens brengt de UVC luchtreiniger gezonde, schone lucht de ruimte in. Al met al is een Ultraviolet C licht luchtreiniger een uitstekende investering om het risico op corona-besmettingen in je ruimte te verkleinen.

Onderzoek toont overtuigend werking UV-C tegen virus aan

Ultraviolet C licht schakelt effectief virussen uit. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Boston in samenwerking met Signify (voormalig Philips). Uit de studie blijkt het volgende: beschijn je besmet materiaal met UV-C licht, dan zorgt dit ervoor dat het object na 25 seconden voor 99,9999% virusvrij is (bron).

Wat is de beste luchtreiniger met UV-C lamp?

Zoek je zelf een goede UV-C luchtreiniger tegen virus? Dan is de EDC650 met UV-C lamp de beste keuze. Deze krachtpatser maakt gebruik van een unieke luchtcirculatie en filtertechniek. Hierdoor levert de EDC650 absolute topprestaties op het gebied van luchtreiniging. Onderzoek wijst het uit: de techniek van de EDC650 verwijdert luchtvervuiling, waaronder virussen en bacteriën, met een effectiviteit van 99,99%.

Bekijk en bestel de EDC650 UV-C direct in onze webshop

 

luchtreinger met UV-C lamp tegen virussen

 

UV-C desinfectie: hoe gaat dat in zijn werking?

UVC licht deactiveert virussen, schimmels en bacteriën. Dit doet het licht door de DNA-verbindingen in de cel te verbreken. Het micro-organisme kan zich daardoor niet meer vermenigvuldigen. UV-C technologie is dus een uitstekende manier om virussen en andere micro-organismes te bestrijden.

Wat is UV-C licht eigenlijk?

UV-C licht is ultraviolette straling met een korte golflengte. Het is een zeer schone technologie in de zin dat het geen chemicaliën gebruikt. UV-C straling is uitermate geschikt voor microbiologische desinfectie. Hieronder verstaan we het onschadelijk maken van onder andere virussen, bacteriën en schimmels. Om deze reden wordt UVC licht vaak ingezet om water, oppervlakten en lucht te desinfecteren. UV-C licht is dus ook toepasbaar voor luchtreinigers: de UV-C luchtreiniger. In tegenstelling tot UV-C is UV-A en UV-B niet geschikt voor microbiologische desinfectie.

 

UV licht corona

Ultraviolet C licht wordt in de ruimte door ozon afgebroken

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 646 4028. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?