Schone lucht in uw organisatie is onze zorg
oplossingen voor al uw rook-, geur- en stofproblemen.

Snel naar: advies en product

Beschermt een luchtreiniger tegen het coronavirus?

Een luchtreiniger en het coronavirus. Helpt het? Die vraag gaan we hier voor je beantwoorden. In de tussentijd houdt het virus de wereld stevig in zijn greep. De overheid heeft weliswaar een aantal maatregelen opgesteld ter bescherming. Desondanks is er een groep met behoefte aan aanvullende bescherming. Je moet daarbij denken aan bijvoorbeeld mensen op het werk of kantoor. Volgens sommigen zou een luchtreiniger tegen het coronavirus helpen. Lees er hier meer over.

De huidige maatregelen

Voordat we ingaan op het effect van luchtreinigers tegen COVID-19 adviseren we je de maatregelen van het RIVM op te volgen (meer informatie). Dit zijn ze:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep (minimaal 20 seconden lang)

  • Schudt geen handen

  • Blijf 1,5 meter uit elkaar

  • Gebruik papieren zakdoekjes

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Haalt een luchtreiniger corona uit de lucht?

Door de corona crisis vragen mensen zich af of het mogelijk is om het corona virus uit de lucht te verwijderen met een luchtreiniger. Het korte antwoord daarop is: ja. Ter illustratie: het COVID-19 virus is in de ogen van een luchtreiniger een andere vorm van ultra fijne deeltjes. Een luchtreiniger maakt namelijk geen onderscheid tussen een virus en een deeltje. Hij pakt het beide op. Goede luchtreinigers filteren virussen en deeltjes. Zo kan je dus ook het corona virus verwijderen uit de lucht.

Het coronavirus in de lucht heeft bovendien een drager nodig, zoals druppels, fijnstof en pollen. Het virus plakt zich vast aan bijvoorbeeld fijnstof waardoor het zich in een ruimte verspreidt. Gelukkig verwijderen luchtreinigers dit soort deeltjes met behulp van een fijnmazige filtertechniek.

corona-virus-grootte-2

De beste techniek om corona uit de lucht te halen

Er zijn verschillende luchtreiniger-verkopers die claimen een goed werkende filtertechniek tegen corona te hebben. Toch is het verschil in prestatie tussen de belofte en de praktijk vaak groot. Extreme Air Products heeft een unieke gepatenteerde luchtcirculatie en filtertechniek ontwikkelt die wél werkt: luchtverdringing. Deze techniek is bovendien door de TNO als beste getest: een luchtreiniger met verdringing haalt fijnstof en andere kleine deeltjes voor maarliefst 99,99% (!) uit de lucht. En heeft tot 40% meer rendement dan de gewone circulatie luchtreinigers.

Een luchtreiniger met verdringingstechniek garandeert de meest schone en gezonde lucht in een ruimte. Het beschermt verder tegen de kleinste deeltjes zoals fijnstof, pollen, uitlaatgassen, bacteriën en virussen (zoals het coronavirus). Dat wijzen corona luchtreiniger ervaringen ook uit.

Werkplekken hebben behoefte aan extra bescherming

Niet iedereen is gerust op de maatregelen van de overheid. Er is bijvoorbeeld aanvullende bescherming tegen het coronavirus nodig, horen we van onze klanten. Zo hebben werkplekken als een kantoor, school, tandartspraktijk, zorginstelling, sportschool en een nagelstudio baat bij schone, gezonde lucht. Een luchtreiniger met verdringingstechniek biedt deze werkplekken hun gewenste bescherming.

Een luchtreiniger biedt geen garantie tegen corona

Hou in gedachten dat luchtreinigers geen garantie bieden op uitsluiting van het coronavirus in je ruimte. Daar staat tegenover dat je het risico op besmetting wél verkleint met een goede luchtreiniger. Bij het inzetten van een luchtreiniger tegen het coronavirus is het belangrijk om deze zo lang en vaak mogelijk aan te zetten. Het beste is om hem continu aan te laten staan. Daardoor optimaliseer je het reinigingseffect. Volg zoals gezegd ook de maatregelen van het RIVM goed op om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden.

Wat is de beste luchtreiniger tegen het coronavirus?

De EDC650 UV-C is de beste keuze om coronavirus deeltjes op je kantoor of werkplek te verwijderen. Dit doet deze virus luchtreiniger dankzij een combinatie van ongeëvenaarde filtereffectiviteit, UV-C licht en een zeer hoge capaciteit. UV-C licht maakt virussen en bacteriën onschadelijk voordat ze het HEPA-filter betreden.

De EDC650 brengt nog meer voordelen met zich mee. Ten eerste verbruikt hij weinig energie en is hij geluidsarm. Ten tweede gaat hij jaren mee zonder al te veel onderhoud.

Meer informatie over de EDC650 UV-C vind je op de productpagina.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk ook onze productpagina met luchtreinigers of lees in ons uitgebreide advies meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 6464028. Of ga ook direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Vrijblijvend contact met AXP?