AXP PRODUCTEN BESTELLEN


Aanbieding!

Extra informatie

Techniek:

Koudwaterbevochtiger

Maximale capaciteit:

62,4 l/dag

Maximale ruimte:

420 m2

Stroomverbruik:

max. 130W

Geluid:

32-58 dBa

Wateraansluiting:

optioneel

Bediening:

touchdisplay of via app

Standen:

4

Hygrostaat:

ja

Reservoir:

50 l

Afmetingen:

630 x 850 x 390 mm (hxbxd)

Gewicht:

28 kg

Behuizing:

kunststof

Kleur:

Wit

Garantie:

2 jaar

Levertijd

1 week

XLB420 luchtbevochtiger

Oorspronkelijke prijs was: € 4.567,75.Huidige prijs is: € 4.204,75. ( 3.475,00 Excl BTW)

Professionele koudwaterbevochtiger voor grote ruimtes

XLB420 luchtbevochtiger

keuring-vinkje-groen (transparant)      Ideaal voor bescherming van kostbare spullen

keuring-vinkje-groen (transparant)      Draadloze, nauwkeurige hygrostaat

keuring-vinkje-groen (transparant)      Indicator voor filter

keuring-vinkje-groen (transparant)      Vaste watertoevoer mogelijk

Lees meer

Artikelnummer: 3010955 Categorie:

volg ons

XLB420 luchtbevochtiger: professionele bevochtiger voor grote ruimtes

De XLB420 is een luchtbevochtiger met zeer hoge capaciteit, die vaak professioneel wordt toegepast voor het beschermen van kostbare spullen. Denk hierbij bijv. aan een museum, opslagruimte of kerkgebouw. Te droge lucht is nl. schadelijk voor kunst, antiek en instrumenten. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 r.v.

Met een waterreservoir van 50 liter heeft de XLB420 zeer veel capaciteit, waarmee het geschikt is voor grote ruimtes. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om een vaste watertoevoerset aan te sluiten. De XLB420 kan handmatig via het bedieningspaneel worden bestuurd of via de afstandsbediening. In tegenstelling tot de meeste luchtbevochtigers werkt de XLB420 niet met een interne hygrostaat, maar een nauwkeurige draadloze hygrostaat die op afstand kan worden geplaatst (min. 2m, max 30m afstand). Dit zorgt voor een precieze en stabiele luchtvochtigheid. Op het bedieningspaneel worden verschillende waarden aangegeven zoals: de luchtvochtigheid, het waterpeil en de ventilatiestand. Ook wordt aangegeven wanneer het nodig is om het filter te vervangen.

Een voordeel van een koudwaterbevochtiger is dat er geen vocht-, kalk- en mineraalaanslag ontstaat rond de luchtbevochtiger. De droge, stoffige lucht wordt door een ventilator door het natte bevochtigingsfilter geblazen, en vervolgens als bevochtigde, schone lucht weer de ruimte ingeblazen. De XLB420 werkt met een uniek irrigatie systeem, waarbij water uit het reservoir wordt opgepompt en van bovenaf over het filter wordt besprenkeld. Dit zorgt ervoor dat het gehele filter oppervlak gelijkmatig vochtig blijft en het filter optimaal werkt.

Voor extra hygiëne is het mogelijk om naast het standaard meegeleverde Bio-filter ook een UV-filtermodule en een kalk-omvormer te gebruiken. De UV-lamp in het UV-filter desinfecteert het water in het reservoir en de kalkomvormer zorgt ervoor dat de kalk uit het water zich niet hecht aan onderdelen van de luchtbevochtiger. Dankzij de solide kast en zwenkwielen is de XLB420 ook makkelijk te verplaatsen.

Bij uw keuze voor een luchtbevochtiger is het belangrijk om een apparaat met voldoende capaciteit te nemen. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de mate van luchtbevochtiging die nodig is. Voorkom echter dat uw luchtbevochtiger continu moet werken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zowel qua geluid als energieverbruik is dat niet wenselijk. Voor de effectiviteit is het ook van belang dat er zo min mogelijk lucht wordt afgezogen uit de ruimte.

Gerelateerde producten:

Extra informatie

Techniek:

Koudwaterbevochtiger

Maximale capaciteit:

62,4 l/dag

Maximale ruimte:

420 m2

Stroomverbruik:

max. 130W

Geluid:

32-58 dBa

Wateraansluiting:

optioneel

Bediening:

touchdisplay of via app

Standen:

4

Hygrostaat:

ja

Reservoir:

50 l

Afmetingen:

630 x 850 x 390 mm (hxbxd)

Gewicht:

28 kg

Behuizing:

kunststof

Kleur:

Wit

Garantie:

2 jaar

Levertijd

1 week